САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784649Укупно посета:
  • 2490069Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СУБНОР МОРА ДА ИМА ПОСЕБАН СТАТУС

Одбор за обележавање 70 година ослобођења Крагујевца од немачких фашиста и њихових слугу одржао је састанак у Градском одбору СУБНОР-а.

Поред представника Скупштине Крагујевца, више удружења и политичких странака истом је присуствовао и Драган Поповић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Између осталог у разговору је закључено да није примерено што се СУБНОР води у оквиру невладиних организација (истих је 842). Раније је имао статус организације од посебног значаја. Ради тога је веома значајно, имајући у виду место и улогу, да се СУБНОР-у Србије врати ранији статус.

СУБНОР Крагујевца и Шумадије покреће иницијативу у вези са тим и од Владе Србије тражи враћање ранијег статуса борачкој организацији са преко 100.000 чланова.

pečati

Једно реаговање на Општи захтев

  • pedjaza каже:

    SUBNOR kao organizacija koja ima preko šest ipo decenija dugu tradiciju postojanja u kontinuitetu, velike uspehe iza sebe, mnogobrojno članstvo, podružnice u celoj državi, koja je bila jedna od društveno-političkih organizacija od posebnog značaja u Jugoslaviji i koja i danas ima veoma značajnu ulogu u negovanju antifašističkih tradicija i obeležavanju svih važnih datuma vezanih za NOR i druge oslobodilačke ratove Srbije, zaslužila je da ima drugačiji staus. Staus nevladine organizacije, odnosno udruženja, stavlja je u isti rang sa hiljadama drugih manjih organizacija poput udruženja lovaca, ribolovaca, golubara itd. Jednom stečeni staus nije trebalo da izgubi i stoga je ovakav zahtev GO SUBNOR-a Kragujevac potpuno opravdan. Jubilej 70 godina pobede nad fašizmom bila bi odlična prilika da Vlada Srbije ispravi tu nepravdu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
15°
Mostly Cloudy
07:0017:45 CEST
SatSunMon
min 9°C
13/6°C
17/8°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.