САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 773689Укупно посета:
  • 2469642Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СРАМОТА ЈАВНОГ СЕРВИСА

У недељу, 1. фебруара 2015. године умро је велики човек, а у среду 4.2.2015. године сахрањен је професор др Миодраг Зечевић, председник СУБНОР-а Србије као масовне, патриотске и антифашистичке организације бораца, ратних војних инвалида, потомака и симпатизера.

Осим тога што је био на челу Удружења од преко 100.000 чланова, ради се о успешном човеку богате животне и радне биографије, признатом и ван граница наше земље.

Имајући у виду свеукупно ангажовање и допринос др Миодрага Зечевића нашој земљи, било је најнормалније да се бар у некој информативној емисији, бар тамо где се објављује „ин мемориам“ било ком преминулом посленику РТС-а, у неколико речи каже нешто и о смрти др Миодрага Зечевића. Масовно чланство СУБНОР-а због свог патриотизма и љубави према Србији, заслужило је да од јавног сервиса који припада народу сазна о смрти свог председника.

Нажалост народу и на срамоту РТС то се није десило. У години када обележавамо 70 година од победе над фашизмом, један од осведочених антифашиста, који је са 14 година узео пушку против фашиста, коме су слуге фашиста заклале оба родитеља и коме је, приликом недавне посете Србији, и председник Русије Владимир Путин пружио руку, остао је ускраћен и помињања имена на РТС-у.

Ово наше обраћање је протест против ускраћивања информација и неправде која се тиме наноси.

У разлоге зашто је то тако нећемо да улазимо, довољно да их, и ми и ви, добро знамо.

Реагујемо и протестујемо зато што ово није приватна већ државна телевизија и што очекујемо да служи народу и борцима као делу тог народа.

У име 6.870 чланова СУБНОР-а Града Врања

и 9.300 учесника у одбрани од НАТО агресије

Стојан Младеновић

Једно реаговање на Отворено писмо

• pedjaza каже:

Podršavam protest SUBNOR-a Grada Vranja i učesnika u odbrani od NATO agresije.
    Činjenica da RTS nije ni u ujednoj informativnoj emisiji objavila vest o smrti predsednika najveće boračke i antifašističke organizacije u Srbiji i ovom delu Evrope, univerziteskog profesora, čoveka koji je pored zasluga u pogledu učešća u NOR-u i negovanja antifašističke ideje imao i niz naučnih i strčnih radova i brojna priznanja, logično dovodi do pitanja da li je RTS zaista javni servis građana Srbije?!

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
19°
Heavy Thunderstorm
04:5220:27 CEST
FriSatSun
21/11°C
21/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.