САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781879Укупно посета:
  • 2485017Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВЕНИ КОРАЧАМО УНАПРЕД

Поводом 74-е годишњице ослобођења Пирота од бугарске фашистичке окупације 8. септембра 1944. године одржана је комеморативна свечаност и положени венци на гробницу партизана.

Скуп је отворен интонирањем химне Србије коју су извела деца Основне школе „Свети Сава“ из Пирота. Венце су положиле делегације СУБНОР-а (потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић и председник Скупштине СУБНОР-а Мирољуб Стојчић), заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић, представници СУБНОР-а Пирота, Зајечара, Врања, СПС-а, СДС-а, чланови породица погинулих, Савеза извиђача ОРВС.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Пирот Пецо Тодоровски подсетио је на дане борбе против фашизма, доприносу родољуба у четворогодишњој борби. У име председника Душана Чукића и СУБНОР-а Србије говорио је потпредседник Жељко В. Зиројевић који је између осталог рекао: „СУБНОР је препознатљив по антифашистичкој традицији а наше чланство, ми потомци партизана и слободара, непремостива брана сваком агресору ма са које стране долазио, било споља или изнутра.

Као јединствена и монолитна организација СУБНОР Србије је препознатљив широм земље и света о чему сведоче одликовања Србије и Руске Федерације као доказ наше антифашистичке борбе. Само јединством свих патриотских снага окупљених под заставом Србије и СУБНОР-а корачамо напред.“

У име Скупштине града Пирота говорио је заменик градоначелника Видојко Панајотовић а у име учесника НОР-а 93-годишњи партизан Сретен Мадић.

Изведен је богат културно – уметнички програм који је завршен песмом „По шумама и горама“ и „Рачунајте на нас“.

Уприличено је потписивање Повеље о сарадњи СУБНОР-а Пирота и Врања, чему је присуствовао и градоначелник мр Владан Васић са сарадницима.

Медији су изузетну пажњу посветили обележавању овог значајног јубилеја а присуство мноштво младих показало је снагу СУБНОР-а.

 

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Clear
06:2318:39 CEST
ThuFriSat
29/16°C
29/15°C
28/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.