САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЗНА СЕ КО И КОМЕ ПОЛАЖЕ ВЕНАЦ!

Делегација Војске Србије и Министарства одбране није положила венац на било коме месту мимо правила, јер се прецизно зна ко, коме и где то може да уради.

Ово је, у суштини, одговор који је на питање руководства СУБНОР-а Србије, постављено врху Министарства одбране и Војске Србије поводом тврдњи појединих медија и дописивања на друштвеним мрежама, као и инсистирања нашег чланства да се сазна истина о недавном немилом и недопустивом збивању на Равној гори.

СУБНОР Србија,носилац Сретењског ордена којим је Председник Републике Србије одликовао ове године многољудну патриотску антифашистичку организацију са преко 135.000 чланова, добио је одговор који објављујемо у целости.

”Поштовани,поводом информација које су се појавиле у медијима, а тичу се одавања почасти и полагања венаца на споменик Дражи Михајловићу на Равној гори, обавештавамо Вас да званична делегација Министарства одбране и Војске Србије није положила венац на било ком спомен-обележју које није обухваћено годишњим Планом учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у обележавању годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије и годишњим Планом учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у међународним активностима посвећеним очувању достојанственог сећања на жртве оружаних сукоба у прошлости.

У наведеним плановима се не налази споменик Драже Михајловића на Равној гори.

Подсећамо да је министар одбране са званичном делегацијом из Управе за традицију, стандард и ветеране (иначе функционално надлежне за рад са удружењима ветерана), присуствовао недавно одржавном Скупу антифашиста Балкана у Београду, који је организовао СУБНОР Србије.

У наставку вам достављамо Саопштење које је јуче прослеђено медијима, поводом навода који су се појавили у јавности.

Делегације Министарства одбране и Војске Србије званично полажу венце на спомен-обележја која су обухваћена годишњим Планом учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у међународним активностима посвећеним очувању достојанственог сећања на жртве оружаних сукоба у прошлости и годишњим Планом учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у обележавању годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије.

Планови су усклађени са државним програмом обележавања годишњица и историјских догађаја ослободилачких ратова Србије које доноси Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Чланови Одбора су министри унутрашњих послова, просвете, одбране, културе и информисања, а на његовом челу је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Делегација Војске Србије и Министарства одбране није положила венац на било ком месту које није обухваћено наведеним плановима и које није у складу са поменутим државним програмом, па тако ни на споменик Дражи Михајловићу” – стоји у одговору на питање које је руководство СУБНОР-а Србије упутило врху Министарства одбране и Војске Републке Србије.

 

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.