САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776783Укупно посета:
  • 2475106Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЛАЖ НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ

Председници свих општинских и градских одбора СУБНОР-а Поморавља, на састанку Окружног одбора у Јагодини, једногласно су прихватили отворено писмо Председнику Републике о стању у Србији, које је упутио први човек Републичког СУБНОР-а проф. др Миодраг Зечевић.

Ставови из писма о покушајима рехабилитације квислинга из Другог светског рата  су у исто време и мишљење свих чланова борачке организације и имају за циљ да се – како је наглашено и у иступима најодговорнијих функционера у држави, као и Председника Републике пре неки дан у Београду, на обележавању Дана сећања на жртве холокауста – спречи фалсификовање историјске истине и рехабилитују саучесници нацистичких окупаторских снага у Другом светском рату. Лаж никад и нигде не може да прође.

У писму које је из Јагодине, у име Окружног одбора упутио председник Велимир Остојић, истиче се да су председници општинских и градских одбора Поморавља у акцији иновирања садржаја рада и са захтевом да месна удружења покажу већу иницијативу у наредном периоду у свим областима значајним за чланство и сопствену и ширу средину.

Једно реаговање на Поморавље

  • pedjaza каже:

    Pismo koje je u ime SUBNOR-a, predsedniku Republike. Tomislavu Nikoliću, uputio predsednik RO SUBNOR-a, prof. dr. Miodrag Zečević, svakako zaslužuje podršku.
    Obraćanje predsednika Republike na nedavno održanom skupu povodmom obeležavanja Dana sećanja na žrtve holokausta, potvrdilo je je njegovo jasno opredeljenje na doslednosti u negovanju antifašističkih vrednosti, po kojima je naša zemlja, između ostalog, poznata širom sveta. Pre 7 decenja, ovi prostori su bili jedna od najvećih prepreka fašističkim snagama, u njihovim težnjama da porobe ceo svet i stave ga pod svoju vlast.
    Velimir Ostojić, predsednik Okružnog odbora SUBNOR-a Pomoravskog okruga, potpuno je u pravu kada poručuje na aktivnost mesnih udruženja treba da se podigne na viši nivo. SUBNOR ima vrlo razgratnatu lokalnu infrastrukturu, stvaranu i čuvanu više od 6 ipo decenija i zaista bi bilo od velikog značaja da se ona više aktivira.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Fair
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.