САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784654Укупно посета:
  • 2490074Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДЕЦО, СУНЦЕ ГРЕЈЕ САМО У СЛОБОДИ!

Поводом Дана формирања Прве пролетерске бригаде, борац Крагујевачког партизанског одреда и Трећег крагујевачког батаљона још из првих јулских дана 1941, Владислав Сретеновић учествовао је на несвакидашњој свечаности у СУБНОР-у Крагујевца.

Чили деведесетопeтогодишњак, свугде радо виђен и поштован чика Влада обратио се ученицима основних и средњих школа на завршној свечаности литерарног конкурса у организацији субноровске породице:

”Драга децо, срећан сам што вас видим тако младе и надахнуте и присећам се својих сабораца, палих другова који су са песмом на уснама умирали за слободу своје земље. Сећам себитака и оних путева које смо прошли јер смо знали да се боримо за праву и истинску ствар, за слободу,  против фашиста и њихових помагача.

Наш СУБНОР Србије са председником Душаном Чукићем и сарадницима чува, брани и негује успомену на нашу антифашистичку борбу, наше слободарство, родољубље.

Вама децо, ми малобројни борци НОР-а, остављамо у аманет да чувате своју земљу, слободу и успомену на пале другове, јер знајте да сунце не греје у ропству већ у слободи. Чувајте наша спомен обележја, наше споменике јер су они сведоци постојања и трајања”.

Добитници награда на конкурсу, њихови родитељи и наставници, гости, громким аплаузом су поздравили речи чувеног шумадијског првоборца из Другог светског рата  Владе Сретеновића, који не пропушта ни једну свечаност СУБНОР-а,  недавно је у Београду, из руку председника Сверсуског савеза ветерана Руске Федерације, генерала армије Николаја Мојсејева, примио  високо одличје те организације за јубилеј победе над фашизмом.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
15°
Partly Cloudy
07:0017:45 CEST
SatSunMon
min 9°C
13/6°C
17/8°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.