САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 784854Укупно посета:
 • 2490464Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

АГРЕСИЈА  НЕЋЕ  БИТИ  ЗАБОРАВЉЕНА

У Пожаревцу је, уз почасти погинулим браниоцима отаџбине,  обележена 15 година од НАТО агресије на СРЈ и Републику Србију.

 Градоначелник Миомир Илић и председник Скупштине Бане Спасовић састали су се са  породицама 56 погинулих бораца у НАТО агресији 1999. Потом су на споменику „Слобода“, који је 2000.године подигао СУБНОР, положени венци Браничевског округа, Градске општине Пожаревац, породица погинулих бораца, Војске Србије и МУП-а, представника Амбасаде Руске федерације, СУБНОР-а Републике, Града и Округа, ратних ветерана, потомака ратника 1912-1920.

Пуковник Душко Шљиванчанин, командант наставног центра КОВ Војске Србије у Пожаревцу, за време НАТО бомбардовања командант граничног батаљона у реону Ђаковица на Косову и Метохији, говорио је, подсећајући на розрна дејства НАТО агресије 19 најмоћнијих земаља Европе и Америке на СРЈ, о храбром отпору Армије СРЈ копненој агресији албанске војске и против НАТО авијације.

У Великој сали Центра за културу, у присуству бораца, породица, војске, ученика средњих школа и бројних грађана, одржана је свечана академија отпочела Химном Србије коју је извео хор Средње музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца. После пригодних казивања приказан је филм „Да се не заборави“. А потом су говорили и активни војни учесници одбране, међу којима генерал-мајор Видосав Ковачевић, сада и члан Председништва СУБНОР-а Србије.

  

3 реаговања на Пожаревац

 • Todor Pavlov каже:

  Požarevac je bio izložen zločinačkim aktima NATO pakta upravo zbog porekla prvog čoveka države iz toga grada koji je vodio državu u vreme agresije zbog toga treba dati poštovanje poginulim žrtvama NATO agresije.

 • pedjaza каже:

  Ove godine će biti dosta tužnih petnaestogodišnica od smrti nevinih žrtava zločinačke agresije NATO pakta na SR Jugoslaviju.
  Organi lokalne samouprave, vojske, MUP-a, SUBNOR-a i drugih organizacija iz Požarevca, Braničevskog okruga i Republike, kao i brojnih pojedinaca, su se na adekvatan način obeležili sećanje na 56 žrtava iz tog kraja. Od velikog je značaja što su svečanoj akdemiji u požarevačkom Centru za kulturu prisustvovali učenici osnovnih i srednjih škola, koji su iz prve ruke, od neposrednih učesnika u odbrani zemlje od agresorskih snaga, mogli da čuju iskustva iz tih teških ratnih dana.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mist
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.