САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784856Укупно посета:
  • 2490466Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ВЕЛИКИ  ЗНАЧАЈ  ЗАШТИТИ

СУБНОР Србији, организација са преко 100.000 чланова, поклањаће и надаље велику пажњи здравственој заштити и свим видовима социјалне политике.

Председништво је, на седници којом је руководио проф.др Миодраг Зечевић, расправљало о том делу програмских задатака у протеклом и наредном периоду, па у том смислу и посебно о раду Специјалне болнице за рехабилитацију ”Бањица” у Сокобањи.

СУБНОР Србије има, иначе, још од 1963.године својство оснивача те значајне здравствене установе у којој борачко чланство непрекидно користи услуге.

На седници Председништва су о делатности ”Бањице” излагали председник Управног одбора др Томислав Малишић, председник Надзорног одбора Андрија Мереник, директор Предраг Стојановић и заменик директора др Душица Видојковић, као и председник СУБНОР-а др Миодраг Зечевић, потпредседнци др Бранислав Поповић и Светислав Атанацковић, а и чланови Председништва Душан Чукић, Бора Ерцеговац, Пуниша Јовановић, Јелисавета Миловановић, Драгомир Вучићевић…

СУБНОР ће се старати да колектив Специјалне болнице ”Бањица” унапређује рад у интересу свих корисника и развија се према усвојеним програмима, савлађујући проблеме што се у ни мало лаким економским приликама јављају.

Председништво је одало и пошту Томиславу Додићу, који се у дугом низу година налазио у руководећим органима Републичког и Градског одбора и београдске општине Чукарица.

  

Једно реаговање на Председништво

  • pedjaza каже:

    U vreme kada se zbog finansijskih razloga javljaju veliki problemi u oblasti zdravstvene zaštite (nedostatak lekara specijalista, nedostatak novca za specijalizacije lekara opšte prakse, nedovoljan broj radnih mesta za lekare i ostalo medicinsko osblje, preduge liste čekanja za preglede, kontrole, snimanja, analize, operacije, intervencije, nedostatak opreme za pružanje zdravstvenih usluga, bolesničkih postelja itd.), rukovodstvo SUBNOR-a je s pravom ovu temu stavilo na dnevni red svojih aktivnosti.
    S druge strane, rukovodstvo Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banjica“ u Sokobanji je pokazalo razumevanje i dobru volju da se na što bolji način reše problemi zdravstvene zaštite članova SUBNOR-a, u skladu sa dugogodišnjom pozitivnom praksom saradnje ove dve institucije.
    Ovim gestom, čelni ljudi SUBNOR-a su zaslužili da im se oda priznanje za brigu o još jednoj jako bitnoj stvari, a to je zdravstvena zaštita, kao jedno od elementarnih ljudskih prava.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mist
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.