САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784791Укупно посета:
  • 2490326Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

УСПЕХ У РАДУ И ЈЕДИНСТВУ

СУБНОР Србије завршава још једну годину са успехом који произилази из доброг и систематско упорног рада у корист организације и наше државе у целини, као и захваљујући нераскидивом јединству на коме непрестано и са разлогом инсистира целокупно чланство.

Ово је, на седници Председништва СУБНОР-а Србије, којом је председавао Душан Чукић, констатовано у анализи 2017.године и на основи бројних и значајних обавеза што проистичу у наредних веома значајних 12 месеци. Наиме, СУБНОР на пролеће слави изузетан јубилеј – седам деценија постојања, чиме потврђује да је по стажу најстарија традиционална патриотска антифашистичка организација ветерана на европском континенту, а по бројности на другом месту, одмах иза пријатељског идентичног удружења у Руској Федерацији.

Формиран је и одбор да у наредним данима предложи програм прославе која ће, по сензибилитету СУБНОР-а, бити примерено скромна, али и достојна великог догађаја и значаја организације створене на темељима славне Народно-ослободилачке борбе у Другом светском рату и упорно против обнављања ретроградних намера и код нас и у свету дала огроман допринос и даље се стара да пут наше земље буде као и увек ка правој страни света и духа по којем смо увек били поштовани и са разлогом истицани као пример за углед.

Председништво инсистира  код надлежних власти и да, захваљујући нашем раду и европској пракси према сродним организацијама антифашистичке провинијенције, што пре на званичан начин обезбеди СУБНОР-у Србије друштвени статус који подразумева изузеће из несхватљивог досовског прописа по којем ветеране сврстава у такозвани цивилни сектор и изједначава са низом мање или више неидентификованих грађанских групација чија се делатност, и кад постоји, ни на који начин не може поредити са етаблираном и код нас и у свету познате и признате ветеранске многољудне и дуговечне организације ветерана која са преко 130.000 чланова разних генерација свакодневним делом доприноси и укупном бољитку државе и прогресивним циљевима у међународним односима.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Cloudy
07:0317:42 CEST
MonTueWed
min 8°C
17/8°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.