САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 777118Укупно посета:
  • 2475688Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

УСПЕХ У РАДУ И ЈЕДИНСТВУ

СУБНОР Србије завршава још једну годину са успехом који произилази из доброг и систематско упорног рада у корист организације и наше државе у целини, као и захваљујући нераскидивом јединству на коме непрестано и са разлогом инсистира целокупно чланство.

Ово је, на седници Председништва СУБНОР-а Србије, којом је председавао Душан Чукић, констатовано у анализи 2017.године и на основи бројних и значајних обавеза што проистичу у наредних веома значајних 12 месеци. Наиме, СУБНОР на пролеће слави изузетан јубилеј – седам деценија постојања, чиме потврђује да је по стажу најстарија традиционална патриотска антифашистичка организација ветерана на европском континенту, а по бројности на другом месту, одмах иза пријатељског идентичног удружења у Руској Федерацији.

Формиран је и одбор да у наредним данима предложи програм прославе која ће, по сензибилитету СУБНОР-а, бити примерено скромна, али и достојна великог догађаја и значаја организације створене на темељима славне Народно-ослободилачке борбе у Другом светском рату и упорно против обнављања ретроградних намера и код нас и у свету дала огроман допринос и даље се стара да пут наше земље буде као и увек ка правој страни света и духа по којем смо увек били поштовани и са разлогом истицани као пример за углед.

Председништво инсистира  код надлежних власти и да, захваљујући нашем раду и европској пракси према сродним организацијама антифашистичке провинијенције, што пре на званичан начин обезбеди СУБНОР-у Србије друштвени статус који подразумева изузеће из несхватљивог досовског прописа по којем ветеране сврстава у такозвани цивилни сектор и изједначава са низом мање или више неидентификованих грађанских групација чија се делатност, и кад постоји, ни на који начин не може поредити са етаблираном и код нас и у свету познате и признате ветеранске многољудне и дуговечне организације ветерана која са преко 130.000 чланова разних генерација свакодневним делом доприноси и укупном бољитку државе и прогресивним циљевима у међународним односима.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
22°
Rain Shower
05:1320:15 CEST
SunMonTue
min 18°C
23/18°C
25/18°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.