САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 794143Укупно посета:
  • 2511296Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ГОДИНА КРУПНОГ КОРАКА

СУБНОР Србије је, са својих преко 130.000 чланова, завршио прошлу годину веома успешно и у ову ушао крупним корацима са жељом да допринесе радом организацији и Србији у целини.

Ово је констатовано на седници Председништва, које је под председништвом Душана Чукића, расправљало о прошлогодишњем извештају и програму за 2018. годину.

Сви одбори, готово без изузетка, одговорили су изазову задатака и, свако у својој средини, учвршћивао позитивну заједничку слику и углед како доликује слободарској, патриотској, антифашистичкој организацији. Подмлађен је и састав и успостављена конструктивна сарадња са сличним организацијама и, посебно, са органима власти, која за разлику од раније, досовске, уважава плодотворну делатност СУБНОР-а на домаћој и иностраној сцени у интересу Србије.

СУБНОР је компетентан члан две међународне организације ветерана, од којих је једна, ФИР са седиштем у Берлину, одржао седницу Извршног одбора у Београду у знак признања за упорну антифашистичку борбу као константу савремене цивилизације.

Чланови ФИР, из десетак европских држава, били су импресионирани организацијом скупа и, посебно, кад су одавали почаст страдалницима из Другог светског рата на обали Саве и ослободиоцима Београда, партизанима и црвеноармејцима, присуством јединице Гарде Војске Србије која је увеличала церемонијал по наредби Врховног команданта, Председника Републике Александра Вучића. Био је то посебан доказ поштовања жртава нацизма и непоколебљивог антифашизма којем је наш народ увек давао изузетан допринос.

Председништво је расправљало и о прослави седам деценија постојања СУБНОР-а, с пролећа. То је редак јубилеј и по томе што је СУБНОР Србије по броју чланова најбројнија, не рачунајући Русију, ветеранска организација у Европи и на основу тога има и специфичан статус и углед на иностраној сцени.

На седници је било речи и о предстојећим локалним изборима у појединим местима у нашој земљи и тим поводом једнодушно констатовано да су несхватљиве и неприхватљиве рушилачке поруке и претње онима што граде и труде се до постигну бољитак наше отаџбине у тренутку кад и у свету, са разних страна, навлаче облаке непогоде по многе слободарске народе.

Једно реаговање на Председништво

  • pedjaza каже:

    SUBNOR Srbije treba stalno podmlađivati, ne samo formalnim prijemom u članstvo mlađih ljudi, nego i njihovim sve širim uključivanjem u aktivnosti i organe Saveza.
    Jedna organizacija može imati budućnost samo ako u svojim redovima ima mlađe ljude na pojedinim funkcijama. U suprotnom, članstvo vremenom stari, oboleva, umire i organizacija se polako gasi. To je, nažalost, bio slučaj sa mnogim svojevremeno masovnim i uglednim organizacijama, koje ili uopšte nisu primale nove članove ili su primale u nedovoljnoj meri i nisu ga aktivirale.
    SUBNOR, na sreću, ne spada u takve organizacije, jer da su u njemu bili aktivni samo učesnici NOR-a, sada bi imao jako malo članova. Na našu nesreću, imali smo ratove i u novijoj istoriji (1991/92. i 1999. godine), pa su i mnogi učesnici tih ratova u članstvu ove boračke organizacije.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Sunny
06:3617:07 CET
SatSunMon
10/-1°C
11/1°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.