САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782282Укупно посета:
  • 2485924Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ВРЕМЕ И ЗА СЛАВЉЕ

Пише: Душан Чукић

Има још дана да се сабере и ова година већ на измаку, али у масовној субноровској породици знају да чекају обавезе без одлагања и није стигло, иако је сијасет повода, време за велико славље.

Можемо, а и морамо не само подстрека ради, да већ сада кажемо, при крају октобра 2017, да смо  сваким даном, на свим пољима, код нас у Србији и ван ње, постигли да са поносом слушамо похвале како наше чланство, организација СУБНОР у целини, доприноси општем развоју и угледу отаџбине.

А колико јуче су нас, не сећамо се са злобом, реваншистички поклисари сабијали у ћошак без разлога и повода, протежирали фалсификаторе прошлости, силом топуза одшкрињавали већ одавно склопљене странице историје и, продавајући рог за свећу, школску младеж тровали, што је најцрње то и даље чине, фабриковањем лажи и сврставајући Србију готово у ред оних што су, зна се ко има и грам соли у глави, белодано изгубили Други светски рат укорак са својим вођама заслепљеним нацистичком хитлеровском идеологијом.

Нисмо се дали, заједно са великим делом народа. И дело је избило на видело. Сада се слободно славе и Седми јул, одаје почаст борцима са Кадињаче и Сремског фронта, тугује за страдалницима у Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и другде где су нељуди сејали смрт, саучествујемо у Ветернику са прогнаним и побијеним не само у злочиначким ”олујама”,  пуним гласом смемо о бруталном бомбардовању натовских ескадрона, херојима са Кошара, мајору Тепићу коме је официрска част била преча од живота, исто онако што су отаџбина и завет водили Солунце прелазећи голготама да би вратили слободу и напаћеном народу поново улили наду у сигуран живот.

Вечне су и неутуљене слободарске ватре Србије. Због тога је и антифашизам, као темељни принцип постанка и опстанка демократских држава не само на европском тлу, дубоко укорењен у нашем бићу и, према томе, није игра случаја што је СУБНОР непрестаним делом препознат и признат и код нас, у свакој средини и у власти изабраној гласом народа, као посебно корисна организација што друштвени утицај види једино у општем бољитку Србије и настојањима да реч, политички разуман дијалог, превладају ”јастребове” што и даље плиткоумно и дубоком касом и ракетама размишљају.

А ми бар, одавде са Балкана, наши старији чланови, посебно борци учесници, најбоље знају колико је сваки мир бољи од звецкања оружја. Не смемо, међутим, бити неспремни, морамо имати чврсту одбрану за независност и слободу. Сваки динар уложен из труда је гарант. Због тога је, а и за стабилан живот, неопходна јака привреда, до које долазимо, после низа година непочинстава, никако непостојећом пречицом, само жуљевитим напорима, општим и појединачним.

Тај пут Србије је сигуран, јединствени СУБНОР је придружен са чланством које нема, као што никад није ни имало, резервну отаџбину.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.