САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784787Укупно посета:
  • 2490321Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

КОРАК БЕЗ КАМEНЧИЋА У ЦИПЕЛИ

Пише: Ирена Јовановић, ТВ новинар

Одавде, од ових тренутака, траже се другачији квалитети. Увек ми је било жао да спавам. „Најбоља си кад спаваш.“ И спавам. Не желим да поентирам. Један „утицајни“, са твитера, зна да одустајање није опција. Други: „Не одустајемо, није наш стил.“

Превише је парола у етру. Присвајају их и они који се ни сопствене речи не могу држати. И сигурна сам да одустају. Проблем је кад немају од чега. Смешно ми је то. Депресивно, по мало. Дијагноза: само је сама себи не дај. Онда ће бити све у реду. Заправо ће бити мало боље.

Док, према личном философском правцу, успостављамо ред у животу, излете нови изазови. Непредвиђени. Потенцијални проблем око посла, сад тражи да се реши. Ваља се латити првог корака. Позивам, најпре, испитујем, реагујем, на концу уздам се у процену. То је почетак и крај многих каснијих случајности. Јасно виђење ситуације. Добра процена, а уз њу део у коме кажу ‘видећемо шта ће одлучити’. Престаје простор за маневар.

Одлучује неко други. Знаш да се још негде може признати да остајеш важан и користан. Плаћен. Жив. Нема више мировања, утисак каменчића у ципели све је интензивнији. Поново си у игри. Решење није категорија дугог трајања, али се ипак тражи као злато у Мисисипију. Груменчић мирише надом, све између носи смисао.

Без визије о успеху човек се не упушта у послове. Послове од важности. У „Законима моћи“, макијавелисти крунског манипулативног принципа имају моћ аксиома, а у књизи „Зашто фине девојке не постају богате“, долази се до сличног анулирања човечног.

Ко су богати? Нису ли нужно неваљали део цивилизације? Моја се амбициозна другарица пита једино јесу ли срећни. А то сам исто њу питала!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Cloudy
07:0317:42 CEST
MonTueWed
min 8°C
17/8°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.