САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НЕ УБИЈАЈТЕ ПОБЕДНИКЕ ФАШИСТА!

Општински одбор Удружења бораца НОР-а Пријепоља обележио је Дан устанка народа Србије скупом у Спомен парку народних хероја.
На споменик народним херојима Љубиши Миодраговићу, Владимиру Перићу Валтеру, Душану Томашевићу Ћирку и Милосаву Стиковићу положено је цвеће, а говорио је Милош Лучић, председник ОО СУБНОР-а.
О значају устанка 1941. године је говорио Милан Лучић, члан Републичког одбора СУБНОР-а Србије. Упутио је, поред осталог, енергичан протест носиоцима власти у Србији за пасивну резистенцију, а некада и отворену подршку повампиреним хордама усташа, четника и јаничара које нам поново убијају хероје. Учинили су то са Љубишом Миодраговићем уништивши Текстилни комбинат који је носио његово име и био 40 година носилац развоја ове општине и срушивши његову родну кућу. Поново су ретроградне хорде убиле професора Бранка Радичевића када су гимназији у Пријепољу после 43 године скинули његово име 2002. године. Иначе, професор Бранко Радичевић је био оснивач КПЈ у Пријепољу, погинуо је као комесар батаљона 13. јуна 1943. године на Сутјесци, а рођен је у изузетној породици у Горичанима код Подгорице која је свом роду подарила десет првобораца НОР-а , међу којима је међу нама стогодишњак, народни херој Велимир Вецо.
Управо сада се ти бестидници спремају за напад на Владимира Перића Валтера, храброг хероја, илегалца и обавештајца који је живот положио на олтар отаџбине 6. априла 1945. године у одбрани Сарајева. Намерили су да највећој основној школи у Пријепољу скину његово име и дају име једног шеријатског судије.
На крају свечаности пионири – ученици основних школа ”Владимир Перић Валтер” и ”Милосав Стиковић Миња”, Јована и Ђорђе рецитовали су стихове „Кадињаче“ Славка Вукосављевића и „Песме мртвих пролетера“ Бранка Ћопића.
Ни овог пута нико из општинске власти, јавља наш допиник, није посветио пажњу овој свечаности, а медијски је пропраћена од локалних ТВ „Форум“ и листа „Полимље“.

prijepolje 1 prijepolje 3

 

Једно реаговање на Пријепоље

  • pedjaza каже:

    Simboličan naslov ovog teksta „NE UBIJAJTE POBEDNIKE FAŠISTA“ i njegova sadržina, nadovezuju se na tekst pod nazivom „BORBA ZA NAROD I SLOBODU“. Naime, on takođe govori o primera gaženje tekovina NOR-a i antifašizma i dodatno potkrepljuje činjenicu da je potrebno političkom borbom zaštiti pobednike fašista. Dakle treba prestati samo sa konstatacijama i apelima i osnovati političku stranku, čiji će program biti zasnovan na ideologiji koja je odigrala presudnu ulogu u oslobađanju naše zemlje od fašizma, kao i u uspešanom periodu posleratne obnove, izgradnje i napretka.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.