САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789452Укупно посета:
  • 2499287Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПОВРАТАК  НА  ПРАВИ  ПУТ

Још једна прва личност локалне управе у Србије показује да разуме своју улогу и са разложном пажњом и уважавањем се понаша и према организацији СУБНОР која баштини и негује традицију слободарства и антифашизма, храбре партизанске борбе у Другом светском рату.

Председник општине Сопот, Живорад Милосављевић, управо је, у подножју монументалног споменика палим борцима из легендарног Космајско – посавског партизанског одреда, на врху Космаја, примио специјалну спомен плакету као признање за дугогодишњу сарадњу и сарадњу на обострано задовољство и уз дужно поштовање.

Уручујући плакету, председник Градског одбора СУБНОР-а Београда, пуковник Боро Ерцеговац, бираним речима је набројао низ вредних пажње потеза више пута изабраног председника општине у Сопоту, Живорада Милисављевића, уверен да ће се контакте наставити у истом смеру и несмањеним темпом.

”Сви морамо да се – одговорио је Милисављевић – окупимо око заједничког циља и програма. И не дозволимо прекрајање историјске истине, побијање чињеница о времену које су наши стари прошли и оставили нам много тога позитивног што се не може потезом гумице или нечијом вољом поништити. У то спадају и слобода која је извојевана у Другом светском рату, национални идентитет, држава, храброст и неустрашивост бораца како су испољавали наши Космајци који ни своје животе нису штедели од јулских дана 1941. до ослобођења Београда и даље ”.

О тој храброј борби партизана говорила је и изложба фотографија и докумената из Другог светског рата, коју су организатори прославе 72.годишњице оснивања Космајско-посавског партизанског одреда, на врху Космаја поставили на специфичан начин – између огромних стабала и уз приметно интересовање посетилаца, међу којима је, на опште задовољство, било доста младих и деце са декама и бакама, негдашњим борцима.

 

Једно реаговање на Признање

  • pedjaza каже:

    Organi lokalne samouprave treba da sarađuju sa SUBNOR-om upavo na ovakve načine. U svim krajevima Srbije je, na žalost, dosta ljudi izginulo u toku NOR-a i veliki je broj spomen-obeležja koja na to podsećaju. Održavanjem i obilaskom tih obeležja, kao i priređivanjem prigodnih manifestacija, na najbolji način se baštine tekovine NOR-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-2°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.