САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782251Укупно посета:
  • 2485883Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НИКО НИЈЕ ЗАБОРАВИО ЗЛА УБИЦА

Градски одбор СУБНОР-а Београда обратио се јавности саопштењем. Срамним покушајем рехабилитације доказаног домаћег издајника и сарадника окупатора Драже Михаиловића држава намерава да приведе крају доношење пресуде рехабилитацији човека који је заједно са фашистичким чланицама силе осовине нанео толика зла свом српском народу. И то се чини управо ових дана када цео свет обележава 70-година победе над фашизмом, највећим злом у историји људског рода , злом коме је управо Дража Михаиловић верно служио и под чијим руководством су његове злогласне црне тројке чиниле незамислива зверства.

И док цео слободољубиви свет одаје признање српском народу за допринос у победи над фашизмом, власт у овој земљи и „независно судство“ намерава да Дражу рехабилитује. Заборављају заклану нејач, децу, жене и старије, заборављају обимну постојећу документацију, фотографије, преписку, извештаје и рапорте Немцима и Италијанима, који  необориво говоре о четничким злочинима над својим народом, неразмишљајући шта ће у случају да злочинац буде рехабилитован рећи поред српског народа и муслимани у Рашкој области, на какве ће реакције евентуална пресуда наићи у Босни и Херцеговини и Хрватској са којима Србија жели добре односе а где је такође Дража остављао крваве трагове.

Не размишљају или пак не желе да размишљају о далекосежним последицима које би евентуална рехабилитација изазвала.

Руководство СУБНОР Београда и његових преко 17.000 чланова, међу којима је преко 6.000 бораца НОР-а живих сведока Дражиних руку дела, никада се неће сложити са евентуалном пресудом о рехабилитацији.

Не само да се неће сложити, него ће се бескомпромисно борити против такве пресуде.

Не можемо да схватимо (али смо сада схватили) како само пре неколико месеци председник Србије Томислав Николић може да позове на разовор делегацију СУБНОР-а , да велича допринос партизанског покрета победи над фашизмом и подржи напоре СУБНОР у очувању тековина НОР-а и НОБ, а да сада ћути. И не само то, већ благонаклоно гледа на срамно понашање свог првог сарадника Оливера Антића који врши  невероватне притиске на судство па чак и сведочи у процесу да се Дража рехабилитује.

Господине Томиславе Николићу, имате ли образа да идете на величанствену параду у Москву која ће бити део програма обележавања 70-це победе над фашизмом, а ви као први човек земље Србије својим ћутањем подржавате напоре Дражиних истомишљеника који желе да га рехабилитују?

СУБНОР Београда би жарко желео да чује став СПС вашег коалиционог партнера о овом случају? Међутим на жалост и они мудро ћуте зарад мрвица у власти које сте им уделили.

Знајте да СУБНОР Београда неће и не жели да ћути, и да неће никада дозволити да се евентална пресуда о рехабилитацији у народу доживи као нешто што је праведно.

Јер у случају Драже Михаиловића правда и истина је само једна а она гласи: Дража Михаиловић је био и остао највећи домаћи издајник!

Градски одбор СУБНОР-а Београда

Једно реаговање на Протест Београд

  • pedjaza каже:

    U Srbiji trenutno imamo licemernu vlast i SUBNOR Srbije, bez obzira što je nestranačka i nepolitička organizacija, treba jasno da izrazi svoj stav, uputi protest svim nadležnim organima vlasti i otvoreno izađe u javnost sa istorijskom argumentacijom koja ide u prilog činjenici da četnici i drugi kolaboracionisti, koji su okrvavili ruke, ne mogu biti rehabilitovani.
    To nije stvar ni ideologije, ni politike, već istorijske i moralne prirode. Jeste razočaravajuće i što najviše rukovodstvo SPS-a, partije od kojih su gotovo svi antifašistički opredeljeni ljudi očekivali da će dići glas protiv ovakvih postupaka, ćutii kao da se ništa ne dešava. Žalosno je preko svega se sve prelazi zarad očuvanja stečenih pozicija u vlasti.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.