САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782255Укупно посета:
  • 2485889Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НЕМА ТОГА КО МОЖЕ ДА ИЗМЕНИ ИСТОРИЈУ

Окружни одбор СУБНОР-а Браничевског округа, упутио је јавности оштар протест.

Србијо, часна земљо, да ли остајеш антифашистичка, кад си у саставу раније Југославије, са Совјетским Савезом од 1941, водила херојски и организовани народноослободилачки рат пуне четири године!

Дража је осуђен 1946. године за тешка зла која је нанео српском народу. Која је то добра дела тај овоземаљски кољач, на ономе свету учинио да га треба рехабилитовати? Шта се то у антифашистичкој Србији променило да једина рехабилитује издајника? Преко једног дела интелектуалних кругова, четничких потомака и недобронамерних, бије се битка за рехабилитацију тог издајника и злочинца. Када је то Дража Михаиловић ослобађао и ослободио Србију у Другом светском рату? Зашто су 1945. године он и његова расута назови војска заједно са окупатором бежали испред народноослободилачке војске која је једина уз помоћ совјетске армије ослобађала Србију.

Зашто остале државе, које су такође имале издајнике, не чине  нечасне опросте?

Правосудни и државни органи Србије требало би савесно и морално да проуче тоне докумената против злочина Драже Михаиловића, да чују потомци на хиљаде  невиних жртава четника, да би одговорно и правно одлучили о учињеним злочинима.

Зар се не размишља како би реаговали милиони родољуба који искрено подржавају политику и мере владе и руководства Србије за њен огромни напор за економски и сваки други просперитет, као и углед у антифашистичком свету. Не би смели стварати нове фронтове поделе у Србији која их и онако има превише.

Србија је била и остаје антифашистичка поносна земља јер је то у Другом светском рату извојевала и ту историјску чињеницу нико не може променити и негирати – стоји у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Браничевског округа.

 

Једно реаговање на Протест Браничева

  • pedjaza каже:

    Pravna rehabilitacija Draže Mihailovića mogla bi da bude so na ranama mnogih porodica i potomaka velikog broja onih koji su izgubili živote ili ostali trajni invalidi u Drugom svetskom ratu, pod naletom četničkih koljača i bandidata.
    I ako smo mislili da je na taj deo istorije tačka odavno stavljena, surova realnost nas demantuje. Svašta je moguće u zemlji Srbiji, pa i da se nakon 70 godina rehubilutuje komandant oružanih snaga koje su se sa okupatorskom vojskom borile protiv sopstvenih građana i koje su zajedno sa okupatorima bežali od istinski antifašista i oslobodilaca.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Rain
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.