САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782253Укупно посета:
  • 2485885Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

ФОТЕЉЕ СУ ПРОЛАЗНЕ, А РОДОЉУБЉЕ ВЕЧНО

СУБНОР Крагујевца и Шумадије, поводом писма  Оливера Антића (потписаног као саветник Председника Републике), објављеног у листу „Вечерње новости“ под насловом „Извиждана срамота СУБНОР-а“, оштро протествује и тврди да су у питању малициозност, неистине, увреде.

СУБНОР Србије баштини антифашизам и родољубље. То смета господину Антићу,па пише о некаквом скандалу и политичкој одговорности СУБНОР-а. Изгледа да дојучерашњи припадник СПС-а и представник његове комисије жели да се преобрати „у оне који негирају револуцију и погинулих 1.700.000 људи, патриота и антифашиста“. Да ли на тај начин потире Јасеновац, Вранић, Крагујевац, Краљево и остала губилишта где су страдали најбољи синови Србије и српског народа?

Историја никада и нигде није поштовала оне што мењају „веру за вечеру“ и одрицала се Бранковића, Калафатовића и сличних што су и знали да убију и издају кумове и своју партију као што ради господин Антић.

Велики и умни песник, бастион Српства и оличење свега што се зове  родољубље, отац духовности српскога народа, Његош је написао:„Ко издао, браћо, те јунаке крвљу му се прелили бадњаци“.

Новац је, као и власт, душокобац и зарад шаке Јудиних сребрњака нека свако себе пронађе и одреди где му је  место.

Зато СУБНОР Шумадије и Крагујевца реагују на саветникову писанију у листу „Вечерње новости“ и пита  зашто је седео у првом реду на свечаној академији посвећеној Дану победе и служи се подметањима, лажима и неистинама. Заборавља да су функције саветника пролазне а да је патриотизам и антифашизам вечност коју нико, па ни он, не могу да обришу – саопштили су Окружни одбор Шумадије и Градски одбор СУБНОР-а Крагујевца.

Једно реаговање на Протест Шумадије

  • pedjaza каже:

    Oliver Antić se već dokazao kao zagovornik rehabilitacije Draže Mihailovića i njegovog četničkog pokreta, kao i pobornik monarhističkog oblika vladavine.
    Na njegove izjave u javnosti, SUBNOR Srbije je već ranije reagovao, obraćajući se predsedniku Republike Srbije, Tomislavu Nikoliću.
    Antićevo pismo, objavljeno u Večernjim novostima, ne predstavlja bilo kakvo čudo. Time je samo još jednom potvrdio stavove, za koje već više godina unazad koristi svaku pogodnu priliku da ih iznese.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.