САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781720Укупно посета:
  • 2484787Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЛЕПЕНИЦА СЛАВИ И ХВАЛИ

Поводом 11.октобра, 70-то годишњице слободе Раче (среза Лепеничког) и Дана општине, уприличени су свечаност и богат културно уметнички програм.

Све присутне поздравила је председница Скупштине Општине Рача Драгана Живановић, истакавши завидне резултате који су постигнути на плану комуналних, пољопривредних и грађевинских делатности.

Скупу се у свечаној сали Дома културе обратио председник СУБНОР-а проф.др Миодраг Зечевић који је евоцирао сећања на ратне дане 1944.године, дане слободе и изградње порушене земље. Истакао је да немачки фашисти и домаћи квислинзи нису имали никаквих шанси пред јединицама НОВЈ и Црвеном армијом.

За допринос у развијању патриотизма, антифашизма и родољубља, додељена је Плакета СУБНОР-а Србије Скупштини Општине Рача и председници Драгани Живановић уручио професор Зечевић а библиотеци Општине Рача поклонио књиге.

Поводом Дана ослобођења годишњу награду Општине Рача добио је између осталих и Општински одбор СУБНОР-а Рача, на чему је захвалио председник Општинског одбора Тома Домановић.

Испред обновљеног спомен-обележја борцима рачанске-партизанске чете и Друге шумадијске бригаде венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, Шумадије, ГО СУБНОР-а Крагујевца, СУБНОР Топола, Аранђеловац, Рача као и грађани.

Богат културно-уметнички програм извели су чланови друштва „Карађорђе“ из Раче.

Рача слика-ношња

Једно реаговање на Рача

  • pedjaza каже:

    Dostojanstven način obeležavanja jednog ovakvog jubileja, svojstven građanima, udruženjima i organima lokane vlasti ovog kraja.
    Godišnja nagrada Opštine Rača, koju je dobio OO SUBNOR-a dokaz je da tamošnja boračka organizacija postiže dobre rezulate i ima dobru saradnju sa organima lokalne smouprave, što ide na čast njenom rukovodstvu i članstvu.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
25°
Clear
06:2018:43 CEST
TueWedThu
min 16°C
30/14°C
29/14°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.