САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 794229Укупно посета:
  • 2511455Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

РАТНИ ПРОВОКАТОРИ МОРАЈУ СТАТИ

Поводом најновијих збивања на Косову и Метохији СУБНОР Србије упутио је писмо Председнику Републике Александру Вучићу са жељом чланства да се мирним путем, политичким разговорима и захтевима међународној заједници стане на пут даљем прогону српског живља и зауставе ратне провокације.

У писму које је потписао председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић стоји:

„Многољудно чланство СУБНОР-а Србије, државотворне и патриотске, антифашистичке организације, носиоца престижног Сретењског ордена Републике Србије, са запрепашћењем и узбуђењем прати нацистичко терористичка оргијања над српским народом на Косову и Метохији.

Свесни смо да преобучени терористи раде под патронатом разних светских сила које још једном желе да запале фитиљ на вечитом балканском „бурету барута“ и тако прошире, ради сопствених интереса, ратни пламен на читавом европском континенту.

Господине Председниче, свим срцем подржавамо мирољубиву политику Републике Србије коју Ви упорно заступате и спроводите и такође сматрамо да се и у овим тешким тренуцима може изнаћи решење разложним политичким дијалогом уз компромисе на дуги период и спасити наш угрожени народ од погрома којим доказани злочинци у блиској прошлости без престанка прете уз сагласност спонзора.

Обавештавамо Вас, у исто време, да је СУБНОР Србије покренуо упознавање о немилим догађајима на Косову и Метохији и претњи миру на Балкану низа ветеранских организација у свету, почев од Међународне федерације антифашиста са седиштем у Берлину, преко Руске Федерације, Грчке, Бугарске, Италије, Немачке, Велике Британије и сличних пријатељских савеза са којима имамо сарадњу у нади да ће реаговати на најновије грубо звецкање оружјем и претњи миру на Балкану“- каже се у писму које је Председнику Републике Александру Вучићу упутио председник СУБНОР-а Душан Чукић.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Fog
06:3317:10 CET
MonTueWed
13/1°C
15/2°C
14/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.