САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 797142Укупно посета:
  • 2517037Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ВРЕМЕ  РАДИ  ЗА  НАС

СУБНОР Србије, са око 100 хиљада активних чланова и разгранатом организационом структуром широм државе, сматра да време ради, без обзира на политичке и финансијске услове, за антифашистичке снаге које поштују традицију и негују истински патриотизам и тековине народноослободилачке борбе током Другог светског рата.

Ово је, између осталог, констатовано на седници Републичког одбора  под председништвом проф.др Миодрага Зечевића.

Републички одбор је, иначе, расправљао у Београду о раду у протеклој години и задацима у 2014 и оценио изузетно задовољавајуће резултате и, у исто време, конкретан амбициозан даљи план који, на основу дугорочне програмске оријентације, значи и стварање услова и простора за јаче окупљање и активно учешће у домаћој свакодневици и на међународном плану.

Један од посебно значајних циљева је даље омасовљавање посебно млађим генерацијама који представљају континуитет у акцијама и делатностима борачке организације у Србији која, према задњим крајње објективним анализама, све више изазива интересовање и поштовање.

На седници Републичког одбора је уводно програмско излагање имао председник проф.др Миодраг Зечевић.

РЕЧ МИОДРАГА ЗЕЧЕВИЋА ПОД НАСЛОВОМ ”ТРН СМО У ОКУ РЕВАНШИСТА” МОЖЕТЕ ПРОЧИТИ ИЗДВОЈЕНО НА ОВОМ ПОРТАЛУ.

У врло конктретизованој дебати поводом извештаја о раду СУБНОР-а Србије у прошлој и задацима у овој години и о уводном слову председника организације учествовали су Мирослав Здравковић (Лесковац), Бора Ерцеговац (Београд), Светомир Атанацковић (Нови сад), Невенка Ивковић (Сурчин), Жарко Тепшић (Пожаревац), Имре Ковач (Суботица), Драгољуб Николић (Зајечар), Јелица Миловановић (Београд), Жарко Петровић (Бор), Јанко Јовнаш (Ковачица), Новица Филиповић (Грачаница-Приштина), Милосав Гајић (Младеновац), Драгољуб Аризновић (Зајечар).

СУБНОР Србије су на седници поздравили представници Војске Србије, а посебно је о сарадњи говорио потпуковник Владан Вукадиновић.

Републички одбор је посветио део заседања 27.марту као датуму од историјског и сушстаственог значаја за нашу земљу, о чему је говорио члан Председништва др Мирољуб Васић.

РЕЧ МИРОЉУБА ВАСИЋА ПОД НАСЛОВОМ ”ДАН КАД СЕ ВАЉАЛА ИСТОРИЈА” МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ОДВОЈЕНО НА ОВОМ ПОРТАЛУ.

Републички одбор СУБНОР-а је подвукао да је ова година посебно важна за Србију и по томе што се навршава седма деценија од ослобађања од фашистичких непријатеља у Другом светском рату. Победа Народноослободилачке војске и партизанских одреда, заједно са савезничком совјетском Црвеном армијом, допринела је коначном слому хитлеровских окупацијских трупа и њихових помагача.

У Београд и све друге наше градове и села уселила се слобода после четворогодишње тортуре фашиста. СУБНОР ће са своје стране допринети да дани славе и поноса не падну у заборав и буду обележени на најдостојанственији начин.

    

Једно реаговање на Републички одбор

  • pedjaza каже:

    Obogaćivanje članstva SUBNOR-a pripadnicima mlađe generacija, ali i novim članovima srednje generacije, u svojstvu potomaka i poštovalaca NOR-a, ima veliki značaj za budućnost same organizacije. Pri tome bi trebalo osmisliti i konkretne aktivnosti za te članove, odnosno formirati svojesvrsni pdmladak SUBNOR-a, kao rasanik budućih rukovodećih kadrova organizacije, koji će na najbolji mogući način nastaviti njenu slavnu višedecenijsku tradiciju.
    Novim članovima treba dati mogućnost angažovanja u raznim oblastima, shodno njihovim željama, interesovanjima i sklonostima, a onda ih, na osnovu kvaliteta njihovog rada, intenziteta aktivnosti i stepena istrajnosti, vremenom uključivati u obavljanje važnijih i odgovornijih zadataka.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Clear
05:3317:55 CET
SunMonTue
min 5°C
20/6°C
14/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.