САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782252Укупно посета:
  • 2485884Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ИСКУСТВО  И  МЛАДОСТ  У  ИСТОМ  ТИМУ

Не могу једни без других. Добитна комбинација свих успеха је кад се удруже искуство и младост.

Вековно правило важи, дакако, за СУБНОР, па у том смислу ради и једна од најбољих организација у Београду. Општина међу централним у главном граду, Савски венац, сумирала је октобарске ослободилачке свечаности и, заједно са Секцијом Прве пролетерске ударне народноослободилачке бригаде, прославила седам деценија победе над фашистима и њиховим помагачима у Другом светском рату.

Скуп је одржан у крцатој сали заједничког дома на Савском тргу, а о славном путу пролетера и раду организације говорио је пожртвовани председник и пуковник авијације Зденко Дупланчић. Била је то и прилика да се СУБНОР обнови са 53 члана, уручене су им књижице, а 30 још девојака и младића постало је део негдашње поносне партизанске јединице.

Потомци, поштоваци, антифашисти шире и јачају субноровску породицу и заједнички желе да допринесу општем напретку. О томе је, поздрављајући вредно и испешно чланство у име председника СУБНОР-а Србије проф.др Миодрага Зечевића, говорио и члан Председништва Републичког одбора Душан Чукић.

На скупу су додељена и признања за укупан рад организације. Међу добитницима повеље је и председник Градског одбора Београда пуковник Бора Ерцеговац. Уручене су, такође, награде младим радиоаметерима са традиционалног октобарског такмичења.

Једно реаговање на Савски венац

  • pedjaza каже:

    Prijem mladih u SUBNOR je veoma lep gest i treba nastojati da oni ne budu samo doprinos statističkim podacima o prosečenoj starosnoj dobi članova i dekor u organizaciji, već da istinski budu uključeni u konkretne aktivnosti, a posebno u njenoj afirmaciji među mlađom generacijom.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.