САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784640Укупно посета:
  • 2490059Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ШИРИ СЕ ФРОНТ АНТИФАШИСТА

У варошици Страгари подно Рудника, родном месту и команданта артиљерије српске војске Танаска Рајића који је тачно пре два века погинуо бранећи топове на Љубићу, и најмлађе партизанке из тог краја Јулијане Јуце Ћатић која је јуначки погинула као болничарка петог шумадијског батаљона прве пролетерске НОУ бригаде на Пјеновцу, одржана је свечаност СУБНОР-а и потомака.

Уз децу у живописним шумадијским ношњама, венце на споменик Карађорђевом барјактару и најмлађој партизанки положиле су делегације Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац, чланови иницијативног одбора за формирање удружења бораца као и чланови породице погинулог припадника ЈНА Горана Нешић.

На састанку на коме је формирано удружење СУБНОР-а у Страгарима у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића обратио се председник ГО СУБНОР-а Крагујевац пуковник проф. Жељко В. Зиројевић истакао задовољство што се, уз присуство потомака и учесника одбрамбених ратова 1991-1999. године, формира удружење СУБНОР-а и настављају традиције антифашизма и патриотизма. За председника месног удружења Страгари изабран је Радослав Прокић, учесник рата 1991. године и унук Радомира Ђурића, солунског ратника кога су зверски мучили и убили четници Драже Михаиловића. СУБНОР-у је приступило 37 нових чланова.

Једно реаговање на Страгари

  • Potomak BGD каже:

    Лепо је видети јединство потомака и поштовалаца оних који су кроз векове у крви носили исти ген – ген супростављања окупаторима без обзира на њихову снагу. Данас, у време националног, социјалног, духовног и сваког другог суноврата пожељно је младима пласирати капитулантске идеје, којима се и антифашизам напада и које служе да се народ умири и помири са овим очајним стањем у држави. Али историја је рекла своје – “Србија се умирит’ не може“! – и ми смо, и ми ћемо вечно славити оне који су, водећи се тим заветом, жртвовали своје животе за слободу наше Отаџбине.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Partly Cloudy
07:0017:45 CEST
SatSunMon
min 9°C
13/6°C
16/8°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.