САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782282Укупно посета:
  • 2485924Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

АНТИФАШИЗАМ ЈЕ ОДРЕДНИЦА БУДУЋНОСТИ

Свечаном седницом Скупштине града, започелo је обeлежавање Дана ослобођења Суботице. Председник Скупштине града Бунфорд Тивадар захвалио је на присутности и говорио о значају велике борбе за слободу. На свечаности је прочитана и поздравна порука председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића. Иначе, скупу су присуствовали потпредседник СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић, амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин, представници амбасада Украјине и Белорусије, делегације градских и општинских одбора СУБНОР-а, Сомбора, Апатина, САБА Хрватске и друге.

Потредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а Војводине Светомир Атанацковић посебно је нагласио: „Здруженим снагама Совјетске Црвене армије и Титових партизанских снага из јуриша у јуриш сламана је кичма фашистичкој немани на нашим просторима. Ослобођена је источна Србија, затим Шумадија, Банат, Срем и већи део Бачке. Суботица на крајњем северу дочекала је помоћ братске Црвене армије и борце 8. војвођанске ударне бригаде, који су уз прихват суботичког партизанског одреда под командом славног јунака Јована Микића Спартака упорном борбом ослободили Суботицу од мађарских и немачких фашистичких снага, који нису бирали ко је које нације или вере, битно је да је против фашизма.

Ангифашизам је одредница будућности зарад наших потомака, мира и слободе код нас и у свету. Свакодневно смо сведоци да неофашизам у разним облицима покушава да се врати на сцену. Сведоци смо избегличких колона, у којима се недавио нашла и Србија. Уништавани су људи, инфраструктура, па чак и анексија дела територије, за коју се још боримо, колевку српског народа Косово и Метохију.

Суботица као више национална заједница живи у слози и напретку. То стање треба чувати и бити пример другим крајевима Србије“.

Након свечане академије, положени су венци и цвеће на централни споменик. Такође су положени венци на споменик палих на православном гробљу „Дудова шума, где је сахрањено 270 јунака Црвене армије.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.