САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776785Укупно посета:
  • 2475109Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ПОМОЋ У НЕВОЉИ

Катастрофалне поплаве које су задесиле Србију и њено становништво показале су активност, пожртвованост и самопрегор СУБНОР-а.

Група од 25 чланова ГО СУБНОР-а Крагујевац и ОРВС упутила се организовано у склопу организације града Крагујевца аутобусима у угрожена подручја ради одбране села и градова од бујица.

У просторијама ГО СУБНОР-а Крагујевац организовано је прикупљање потребних артикала хране, воде, одеће и других намирница које су после прикупљања достављене Црвеном крсту. Одзив је био више него добар.

Посебно су се у прикупљању и доношењу помоћи истакли Данило Костић члан ГО СУБНОР-а Крагујевац и Даница Ранитовић, учесница НОР-а, стара 87 година.

На позив завода за трансфузију део чланства ГО СУБНОР-а Крагујевац предвођених секретаром Бранком Љиљком дао је добровољно крв. Из састава СУБНОР-а Крагујевац крв је добровољно дало 11 лица.

  

2 реаговања на Шумадија

  • Todor Pavlov каже:

    Drug Todor Pavlov upućuje najiskrenije žaljenje prodicama žrtvama poplava u Republici Srbiji i na Balkanu. Upućujem apel svim komunističkim partijama u Republici Srbiji na Blakanu i širom celog sveta, i svim progresivnim organizacijama širom sveta da se preko svojih humanitarnih organizacija i Crvenog krsta uključe u pružanju humanitarne pomoći najugroženijim licima stradalim od posledica poplava kojima je pomoć preko potrebna. Drug Todor Pavlov http://todorpavlov.blogspot.com/

  • pedjaza каже:

    Kao i mnogo puta do sada, članovi SUBNOR-a iz Kragujevca pokazali su da su među prvima kada se treba organizovati u značajnim aktivnostima. Poplave koje su zadesile Srbiju prethodnih dana, predstavljaju najveću katastrofu na ovim prostorima nakon zločinačke NATO agresije od pre 15 godina. Mnogo je ljudi iseljeno iz svojih domova, mnogi su objekti teško oštećeni ili trajno porušeni. Stanovništvo koje je, u velikoj meri, inaće teško živelo, ostalo je je i bez ono malo imovine koju je posedovalo.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Fair
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.