САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАБОРАВ ЈЕ ВЕЛИКА ГРЕХОТА

Широм Шумадије су одржани комеморативни скупови посвећени 16-то годишњици НАТО агресије на нашу земљу.

У Крагујевцу, пред спомеником „Успење“, венце су положиле делегације Војске Србије, МУП-а, органи локалне самоуправе удружење РВИ и ППБ, СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије, Покрета социјалиста, СНС, СПС, Удружење потомака, удружење „Зора“, МРВИ, породице погинулих. Претходно је у касарни „Милан Благојевић“ одржана комеморативна свечаност а венце су положиле делегације Војске Србије, СУБНОР-а Крагујевац, Удружење РВИ и ППБ као и чланови породица погинулих у НАТО агресији. Испред споменика „Успење“ обратио се Драган Бојић, председник РВИ и ППБ, а у име СУБНОР-а пук. проф. Жељко В. Зиројевић, који су истакли немарљив допринос Шумадије у борби против НАТО агресије.

У Тополи, у организацији СУБНОР-а (уз сарадњу са СПС, Удружењем РВИ и ППБ као и потомцима ратника ОРВС Топола и Удружењем цивилних инвалида рата) венци су положени на спомен обележје Зорану Жиљићу из Жабара, који је 1999. године погинуо на Косову и Метохији. О агресији НАТО говорили су Миодраг Лазић, председник СУБНОР-а Топола и Жарко Јовановић, председник СПС Топола.

У Рачи је, у сали Скупштине општине, одржан комеморативни скуп коме су, поред грађана, младих и чланова породица погинулих, присуствовали сви челни људи Скупштине општине Топола на челу са председником Драганом Стевановићем. Приказан је и филм о активностима СУБНОР Рача. Потом су говорили председник СУБНОР-а Рача Тома Домановић и члан РО СУБНОР-а Србије пук. Жељко В. Зиројевић, о данима НАТО агресије и хероизму Војске Југославије и народа. Промовисана је књига „Записи из Лепенице“ коју је као репринт издање одштампала и издала Народна библиотека „ Радоје Домановић“ из Раче и СУБНОР. Скуп је био изузетно посећен. Годишњица агресије НАТО на СРЈ обележена је у Лапову и Книћу полагањем венаца на спомен обележја.

Медији су изузетно пропратили активности у Шумадији, а приметно је присуство младих.

Једно реаговање на Шумадија

  • pedjaza каже:

    Očigledno je da je u Kragujevcu i Šumadijskom kraju svest o poguvnosti NATO agresije na SRJ na veoma visokom nivou. To potvdrđuje masovno učeće na skupovima koji se tim povodm organizuju. Gotovo nigde u Srbiji nije zabeleženo prisustvo predstavnika toliko velikog broja organizacija, udruženja i političkih stranaka, kao ni tako veliki broj poučnih i nadahnutih govora, kojima se podseća na teškoće s kojima je naša domovina bila suočena.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.