Шумадија

ЗАУСТАВИТЕ ТЕРОР РЕВАНШИСТА

Они што траже да се лажни пријатељ српског народа Милан Недић рехабилитује не желе да прихвате доказе на основу којих народ Шумадије слободарске и Крагујевца града страдалника и непокора подсећају још једном антифашисте и целокупну домаћу и страну јавност.

Још у јесен 1941. године у Смедеревској Паланци су Милан Недић и његов министар Велибор Јонић формирали Завод за принудно васпитавање омладине,  концентрациони логор јединствен у овом делу Балкана јер је у њему српска младост психичким и физичким методама приморавана да се одрекне антифашизма и НОП и прихвати Недићев програм стварања „Велике Србије“ у оквиру Хитлерове такозване нове Европе. Из тог логора је на Јајинце, Бањицу, на стрелиште, послато 318 лица уз благослов Недића и његових помагача злочинаца Бошка Бећаревића и Драгог Јовановића.

У центру Шумадије, у Крагујевцу, на Метином брду, по налогу Недића и осведоченог крвника  са шумаричког стратишта Марисава Петровића формиран је конценрациони логор где су из Шумадије (Тополе, Раче, Аранђеловца, Свилајнца и Крагујевца) затворени припадници НОП и недићевци стрељали њих 69 а у логоре на Бањицу и у Немачку интернирали 267 родољуба.

Баш због тога и таквих „заслуга“ квислинг Милан Недић био је гост Адолфа Хитлера и његовог министра Рибентропа.

Крагујевачке Шумарице памте по злу Недићеве припаднике „српске државне страже“ који су се утркивали ко ће пред немачке митраљезе извести више грађана Крагујевца. То се не може и никад неће заборавити. Зар  и то, а није на жaлост све, опомена да се не сме ћутати?

Патриоте, антифашисти, борци НОР-а, њихови потомци и симпатизери, резервне војне старешине и сви којима на срцу и души лежи љубав према слободи и Србији оштро дижу глас против покушаја срамне рехабилитације.

И сложно поручују да неће дозволити прекрајање историје и величање оних које су Србија и њен народ упамтили по злу.

Срби, Јевреји, Роми и сви други којима је нанео зло Милан Недић, један од водећих квислинга Србије, поново су у истом строју који одлучно каже НЕ повампирењу фашизма – стоји у саопштењу СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца.