САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 794229Укупно посета:
  • 2511455Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

КЊИГОМ ПРОТИВ РАТА

СУБНОР Србије у седмодеценијском постојању активно се путем писане речи и издавачке делатности борио да кроз народ проникне истина о антифашистичкој борби, патриотизму и слободарству.

Лист „Борац“ је деценијама био једино гласило, а сада портал СУБНОР-а Србије на најсавременији начин нашу и светску јавност упознаје са активностима СУБНОР-а Србије, а путем издавачке делатности (књиге, брошуре, публикације) још више се подиже углед наше организације.

Колективни члан СУБНОР-а Србије Књижевни клуб „Др Саша Божовић“ из Београда, у Чачку и Крагујевцу успешно је организовао промоцију нових књига.”Човече буди човек“, зборник родољубиве и љубавне поезије и прозе, коју је припремио публициста и књижевник Драгослав Драго Угарчина, 87-годишњак и у којој је заступљено 60 песника и приповедача међу којима је и најмлађи члан СУБНОР-а из клуба „Др Саша Божовић“ 15-годишња Милица Јанићијевић, двоструки победник регионалног конкурса родољубиве поезије.

У свечаној сали Скупштине општине Чачак и Крагујевац, о новообјављеним књигама говорили су потпредседник СУБНОР-а Србије академик проф. Жељко В. Зиројевић, који је истакао значај патриотизма и антифашизма и допринос СУБНОР-а, приређивач Зборника Драгослав Угарчина као и председница најактивније подружнице клуба „Др Саша Божовић“, књижевница Јасмина Ан Јовановић.

А у Зборнику „Др Саша Божовић“ легендарна докторка, мајка мале Долорес, која је остала на падинама Шћита у вихору 4. непријатељске офанзиве, пуковник, записала је још 1982. године: „Песниче Драго пиши нам даље! Даруј нам нове стихове и снагу да верујемо у добро да се враћамо Отаџбини, мајци и деци, да се враћамо љубави“ .

И Драго Угарчина, уз СУБНОР Чачка и Крагујевца, СУБНОР Србије, наставља  мисију слободе кроз књиге, поезију и прозу.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Fog
06:3317:10 CET
MonTueWed
13/1°C
15/2°C
14/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.