САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 782255Укупно посета:
 • 2485889Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

САМО  ТРАЖИМО  СВОЈУ  ИМОВИНУ

Од власти само тражимо да врати нашу имовину, борачка организација широм Србије има документацију да је то ”неко” на незаконит начин одузео и сад је време да се мирним путем обештетимо како бисмо наставили користан друштвени рад.

Ово је, у слободнијој интерпретацији, речено на скупу у Крагујевачкој Рачи, где су се са руководством општинске организације СУБНОР-а састали представници Окружног одбора Шумадије и члан Републичког одбора проф. Жељко Зиројевић.

Рачанима су, иначе, 1.августа враћена у посед два стана и унета као имовина борачке организације. То је, без сумње, значајан потез којим је кренула целукупна борачка организација, на иницијативу Председништва и Републичког одбора СУБНОР-а Србије, да са својим средствима прикупљеним од одузете својевремено имовине, у разним прелазним политичким периодима, самостално и без ичије финансијске и буџетске помоћи, изузев оне на основу законских одредаба, живи пуни друштвени живот у интересу даљег развоја наше једине и заједничке државе.

На седници у Рачи је председник Општинског одбора, проф.Томислав Домановић, изразио задовољство што борачка организација својим добрим и промишљеним активностима све више и у Србији и у Шумадији завређује пажњу и окупља ново чланство. Нарочито, што је посебно значајно, из редова младе генерације која себе види са разлогом као наследнике својих предака у СУБНОР-у Србије. Домановић је, такође, захвалио Окружном и Градском одбору у Крагујевцу на несебичној помоћи и другарској пажњи.

Делегација из срца Шумадије се у Рачи састала и са председником Скупштине општине Душаном Ђоковићем  и чланом Већа Ацом Јеремићем, који су, са своје стране, такође истакли запажену делатност борачке организације. Договорено је и да се за Дан ослобођења, 11.октобар, обнови спомен комплекс у Рачи и реновирају просторије СУБНОР-а.

3 реаговања на Шумадија

 • Lune каже:

  jedan mali izvadak i gornjeg priloga,
  ………………………………………………
  Rećiću samo četiri imena: Aleksandar Vlahović – bivši ministar, a pre toga konsultant u ‘Diloit i Tuš’. Zaslužan za prodaju Beočinske fabrike cementa francuskom Lafaržu ispod svake cene. Goran Pitić – bankarski stručnjak i takođe bivši ministar. Tu je i neponovljivi Božidar Đelić čije podvige ne mogu da opišem u ovako malo karaktera, ali dragi čitaoci, ako opipate svoje prazne džepove shvatićete šta hoću da kažem. Radovan Jelašić, guverner NBS, za vreme kojeg je po prvi put dinar probio psihološku granicu 1:100 za evro.
  Čestitamo mladom i perspektivnom budućem ministru, što preziva se Krstić, mada bi možda Topalović bolje pasovalo.
  Laki [neregistrovani]
  [11.08. 2013., 16:23]

  Svaka čast, Pantelija! Mi Topalovići bar imamo iskustva u sa’ranjivanju. Odma’ se vidi da je mali talentovan, samo da ne počne da pita koliki je njegov deo.

 • pedjaza каже:

  Ovaj slučaj iz Rače je veoma lep i trebalo bi da posluži kao primer državnim organima da se SUBNOR-u vrati imovina, koja je oduzeta na nezakonit način. Na žalost, mnogi su nakon dolaska na vlast mislili da su nedodirljivi, da će večno vladati, da za njih zakoni ne važe i da mogu da rade šta god žele. Vraćanje 2 stana u vlasništvo boračke organizacije u Rači uliva nadu da će se takva praksa nastaviti i svuda širom Srbije, gde god se desilo da je neko na nezakonit način otuđio imovinu SUBNOR-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Rain
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.