САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789451Укупно посета:
  • 2499286Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПОНОС ЈАЧИ ОД РАКЕТА

Представници локлане самоуправе, полицијске станице и борачких организација положили су на дан агресије НАТО на Југославију, цвеће и венце на спомен плочу у згради полиције, а потом и на споменик погинулим Боранима.

– У Бору је са земљом сравњена најсавременија „Југопептролова“ база, једна од највећих у Европи, а уништена је и главна трафо-станица која је снабдевала струјом највиталније погоне у Борском руднику бакра. Од снажних детонација бомби и ракета оштећене су стамбене зграде у готово целом граду. Народ је тешко преживљавао ратна дејства, у почетку се скривало у подрумима и бежало у планину, али је прорадио пркос и понос нашег човека – свако је, на хајући за опасност, био „таргет непријатељу“. Организовани су митинзи подршке, уметници су се окупљали у Народној библиотеци и приређивали књижевне и поетске вечери, сликари постављали изложбе. Никад нећемо заборавити НАТО разарање наше земље и последице које и данас погађају цело становништво – рекао је Жарко Петровић, председник борског СУБНОР-а.

И у осталим тимочким општинама 24. март је достојанствено обележен.

  

Једно реаговање на Тимочка крајина

  • pedjaza каже:

    Bor je dosta stradao tokom NATO agresije na SRJ, naročitio tokom maja 1999. godine. Bilo je to vreme kada je većina ljudi prevazišla onaj početni strah od bombi i raketa, kada je dobar deo naše zemlje već bio dosta razrušen i dosta života bilo izgubljeno.
    Tada su građani gora pokazali svoju hrabrost i nesutrašivost, a danas iskazuju poštovanje prema žrtvama agresije, sa jasnom porukom da tako nešto više nikada nigde ne bi trebalo da se ponovi.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-2°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.