САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 786740Укупно посета:
  • 2494381Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗНА  СЕ КО ЈЕ  НАЈБОЉА  МЕЂУ  ЈЕДНАКИМ

СУБНОР у Тополи је, у скупштинској дворани, организовао четврту годину заредом манифестацију „Жена општине Топола“.

Манифестација је у част палих жена у ослободилачким ратовима и мајки и супруга палих бораца, које су у миру наставиле борбу за очување породице и неговање генерације која ће да гради и поново брани отаџбину. Као и ранијих година и ове је покровитељ Општина Топола.

Борце и потомке, супруге и мајке палих бораца у ратним сукобима после 1990, као и госте из СУБНОР-а Аранђеловца, поздравили су председник СУБНОР-а Топола Миодраг Лазић и председник Општине Драган Живановић. Супругама и мајкама палих бораца осмомартовске поклоне је уручио секретар РВИ и ППБ Србије Јовица Павловић, а присутни су имали прилику да погледају видео презентацију предходно организованих манифестација.

Због великог интересовања за овом манифестацијом, на адресу организатора, по расписаном јавном конкурсу, пристигао је већи број предлога организација, удружења и појединаца.

Жири је имао тежак посао да изабере најбољу међу једнакима, која је ове године понела ласкаву титулу Жене општине Топола у категорији хуманости, пожртвованости, родољубља и човекољубља.

Ову титулу је ове године добила Милева Стевановић из Тополе, историчар, дугогодишњи управник музеја Задужбине „Краља Петра I“ на Опленцу. Већи број година је посветила истраживању на неколико локација у Тополи за које се оправдано сумња да су масовне гробнице из Другог светског рата а од недавно је и сарадник СУБНОР-а Топола на пројекту прикупљања података и документације о свим учесницима ратова у 20 веку са подручја општине Топола.

Плакету „Даринка Радовић“, која се додељује искључиво овим поводом, уручио је председник СУБНОР-а Топола а новчану награду покровитеља, председник општине Топола.

Активисти Канцеларије за младе Тополе су гошћама уручили осмомартовске букете. 

Једно реаговање на Топола

  • pedjaza каже:

    Pozitivan primer saradnje između Skupštine opštine i Opštinskog odbora SUBNOR-a u Topoli treba da bude primer svim onim sredinama u kojima takve saradnje nema ili je na mnogo nižem, eventualno čisto protokalarnom, nivou.
    Godina u kojoj se obeležava sedamdesetogodišnji jubilej pobede nad fašizmom, u kojoj će antifašizam u celom svetu biti potenciran više nego inače, trebalo bi da bude i u funkciji pokretanja i oživljavanja dobrih odnosa između lokalnih organa vlasti i podružnica SUBNOR-a u celoj Srbiji.
    I nezavisno od toga koje političke stranke i koalicije čine vlast u jedinicama lokalnih samouprava, antifašizam treba da bude iznad toga. On treba biti trajno opredeljenje svih ljudi i organizacija, pogotovo u zemlji koja je pretrpela tako velike posledice fašizma, kakav je slučaj bio u Srbiji.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Clear
06:3316:12 CET
TueWedThu
min 7°C
16/4°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.