САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789317Укупно посета:
  • 2499082Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

РУСИЈА ОДЛИКОВАЛА СУБНОР СРБИЈЕ

Велико признање стигло је СУБНОР-у Србије из Русије: Председник Владимир Путин потписао је указ којим је СУБНОР Србије одликовао Спомен-медаљом „Седамдесет година победе у Великом отаџбинском рату 1941-1945“.

Изасланик председника Руске Федерације, амбасадор Александар Чепурин, уручио је на свечаном пријему у Београду одликовање СУБНОР-у, које је примио Душан Чукић.

СУБНОР Србије, баштиник славне народноослободилачке и партизанске борбе, антифашистичка организација са преко 100.000 чланова, наставља корисну делатност у нашој земљи и иностранству у интересу правде, разумевања, мира и сарадње народа.

На пријему у Амбасади Руске Федерације, у присуству многобројних званица, Душану Чукићу су изузетно значајно признање, које чини част и нашој држави и народу, честитали и Председник Републике Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, први потпредседник Владе Ивица Дачић, министри Александар Вулин, Кори Удовички, Жељко Сертић, Снежана Богосављевић Бошковић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, амбасадори Белорусије, Азербејџана, Пољске, познати политичари, друштвени радници, истакнути уметници као Драган Бјелогрлић и Милош Биковић, а посебно и Патријарх Српске православне цркве Иринеј и владика бачки Иринеј Буловић.

На свечаности у Амбасади Русије, амбасадор Чепурин, уручио је и одликовање ветеранима Другог светског рата Славку Анђелићу и Миладину Марићу, истичући њихове заслуге, као и многих десетина хиљада других бораца народноослободилачке војске и партизанских одреда који су заједно са црвеноармејцима сламали фашистичке хорде хитлеровске окупаторске Немачке.

Једно реаговање на Велико признање

  • pedjaza каже:

    Odlikovanje koje je SUBNOR Srbije dobio od predsednika države koja je bila predvodnica Antifašističke koalicije (Rusije) i priznanja koja su dodeljena dvojici učesnika NOR-a, jasno potvrđuju istinske antifašističke vrednosti, odnosno ko je bio na pravoj strani kada se bauk fašizma nadvio nad Evropom i svetom.
    U tom smislu, moglo bi se postaviti pitanje da li su i jedna organizacija koja baštini tekovine četničkog ili drugog kolaboracionističkog pokreta, kao i bilo koji pripadnik njenih formacija, dobili ikakvo antifašističko priznanje od zvaničnika neke države ili organizacije?!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Mostly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.