САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789317Укупно посета:
  • 2499082Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НИКО НЕ  МОЖЕ  ДА  УМАЊИ  БОРБУ

СУБНОР Војке и Старе Пазове одали су пошту погинулим током народноослободилачке антифашистичке борбе у Другом светском рату.

Пре комеморације и полагања венаца, о партизанском покрету у Војводини 1941-1945. говорио је историчар др. Ранко Лончар.Испред споменика говорио је председник СУБНОР-а АП Војводине и потпредседник СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић: ”Овде смо на бранику одбране тековина народноослободилачке антифашистичке борбе, чувари истине и нећемо дозволити никоме да ту борбу умањује и победу приписује и колаборацији са фашистичким окупаторима.

Ово је година великих јубилеја, слави се ослобођење.Прославићемо ослобођење свих градова и села у Србији и Војводини, посебно је за Војводину значајно обележавање велике БАТИНСКЕ БИТКЕ, после које је Војводина била слободна и у којој су многи партизански борци пали против бројних непријатељских снага. Велики је дуг онима који су животе дали против фашизма, а наша је обавеза да испунимо завет да никад неће бити заборављени”.

Једно реаговање на Вojка, Стара Пазова

  • pedjaza каже:

    Neka se i dalje na ovakve i slične načine pokazuje doslednost i nepoklebljivost SUBNOR-a u negovanju tradicija antifašističke borbe, koja je na našim prostorima imala opštenarodni i oslobodilački karakter.
    Neka se jasno ukaže ko su bili antifašistički borci, a ko saranici fašističkih okupatora, bez straha da će se potomci kolaboracionista i njihovi današnji pobornici zbog toga uvrediti.
    Potomci, naravno, ne snose bilo kakvu odgovornost za postupke svojih predaka, ali sam mislio na one koji smatraju da su njihovi preci bili na ispravnom putu, samo zato što su im preci. Od onih grešaka koje su neki ljudi počinili, treba se ograditi, ma o kome da se radi.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Mostly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.