САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782285Укупно посета:
  • 2485928Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НИСМО И НЕЋЕМО ДА БУДЕМО УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА

СУБНОР Србије, као традиционална патриотска антифашистичка и државотворна организација, није и неће да буде удружење грађана на начин како је увршћена захваљујући досовском реваншистичком закону.

Укупан плодотворан рад преко 130.000 вредних чланова, који је као допринос општем бољитку Србије препознат и признат у домаћој средини и у иностранству, даје за право да се од садашање власти, баш због тога што на разне начине и јавно признаје акције и резултате рада СУБНОР-а, упорно и аргументовано тражи признавање заслуженог друштвеног статуса какав, уосталом, имају сличне организације у свим садашњим државама учлањеним и у Европску унију.

Ово је између осталог закључило Председништво Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине, на седници одржаној у Новом Саду под председништвом Светомира Атанацковића.

У раду су учествовали и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић, заменик председника Видосав Ковачевић и секретар Комисије за организациона питања Зоран Јаковљевић.

Свеобухватна дебата је анализирала и укупан рад руководстава на свим нивоима, изношени су подаци о неразумевању појединих општинских власти које се понашају као да се у политичком миљеу наше државе ништа није променило, скренута је пажња на појаве аутономашења и покушаја врбовања чланства, па и негативног дејства појединаца који би, користећи регистрационе и сличне марифетлуке, да наруше јединство за које се беспоговорно изјашњава чланство широм државе, у свим организацијама.

На седници у Новом Саду одато је пуно признање раду и залагањима, иновацијама прилагођеним времену, успесима на међународној сцени, омасовљењу и подмлађивању – потезима које предузима руководство СУБНОР-а Србије, с тим да Покрајински одбор инсистира да се у том смислу настави и успешно заврши борба за друштвени статус и не дозволи успостављење нестатутарног издвајања у појединим срединама и нарушава углед једног и јединог заједничког СУБНОР-а са именом и политиком коју часно, као заштитни симбол, носи већ готово седам деценија.

У дебати (учествовали су Јово Барошевчић из Новог Сада, Рада Корица из Сремске Митровице, Петар Грабеж из Сомбора, Драгољуб Ђорђевић из Вршца, Мира Михајловић из Новог Сада, Стево Драча из Апатина, Сава Рошић из Шида, Драгица Ковачевић из Инђије, Предраг Вукмирић из Руме, Света Атанацковић из Новог Сада) потврђени су планови даљег рада и програми усклађени у оквиру СУБНОР-а Србије.

Посебно је истакнута на седници потреба коректних контаката са свим демократски изабраним органима власти, сарадња која је у интересу сваке средине и државе у целини, у обострану корист и према јединственим програмским и статутарним начелима наше организације.

Потврђен је и значај информисања у општем смислу, али је нагласак дат и на успешан рад портала СУБНОР-а Србије на интернетској мрежи и часописа ”Борац”, који као два основна гласила наше организације имају међу чланством запажен значај и свакодневну потребу као подстрек за рад и не само регистратор догађаја и потреба.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 5°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.