САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784787Укупно посета:
  • 2490321Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

РЕЧИ ОСТАЈУ ВЕКОВИМА

После трогодишњег упорног систематског и истраживачког рада СУБНОР је издао монографију „70 година Савеза бораца Врања“ која је изазвала велико интересовање. Промоцију је пратило више стотина љубитеља писане речи и чланова СУБНОР-а. Програм промоције, а посебно наступ председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића, оставили су дубок утисак.

Још се нису средили утисци о монографији, а СУБНОР Врања је промовисао књигу о активном члану, потомку ратника и патриоти, доктору књижевности Јовану Љ. Јањићу „Речи лете записано остаје“.

Недавно је један од активнијих чланова, иначе професор историје Велимир Булатовић, изразио жељу да СУБНОР организује промоцију тек изашле из штампе књиге „Срби и Руси кроз времена“.

Ова књига појавила се у предвечерје обележавања 180. годишњице успостављања српско-руских односа. Аутор Булатовић, као врстан историчар, зналачки је користио бројна документа и литературу из научне историографије како би што објективније  приказао односе Срба и Руса – два блиска словенска и православна народа, кроз времена. На промоцију о књизи је говорио др Дејан Антић са Философског факултета у Нишу, један од тројице рецензената, Оливера Ђорђевић, професор српског језика иначе лектор књиге и аутор.

У делу програма наступили су Мали руски хор Гимназије ”Бора Станковић”, познати гуслар Марко Шћепановић и чувар народног блага солиста Слободан Јовановић.

Успешно организованој и веома садржајној промоцији,поред руководства града, народних посланика и културне елите Врања, присуствовао је и представник амбасаде Руске Федерације у Србији Алексеј Морозов.

СУБНОР Врања је за мање од три месеца издао две предивне књиге и организовао три изузетне промоције, чиме је потврдио углед који ужива.

Једно реаговање на Врање

  • pedjaza каже:

    Srpsko-ruski odnosi imaju dugu tradiciju i prožeti su pozitivnim dešavanjima na obostrano zadovoljstvo.
    Iz tih razloga, odnosi sa Rusijom su od uvek bili ono na šta se obraćala posebna pažnja od strane predstavnika vlasti naše zemlje.
    I u vremenima kada joj nije išlo u prilog, Srbija je negovala i održavala dobre odnose sa Rusijom, a Ruski narod je to, itekako, umeo da ceni. Čak i danas, kada je spoljna politika u pitanju, odnosi između naše dve zemlje su veoma značajna tema. Znajući za ukorenjen pozitivan stav prema Rusiji i Ruskom narodu, ni jedna vlast se nije usudila da te odnose dovede u pitanje, uprkos povremenim pritiscima nekih drugih moćnih zemalja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Cloudy
07:0317:42 CEST
MonTueWed
min 8°C
17/8°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.