САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782253Укупно посета:
  • 2485885Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

ИСТОРИЈА ЈЕ ДЕО НАШЕ БУДУЋНОСТИ

Градски одбор СУБНОР-а Врање представио је бројној публици своју трећу књигу у години јубилеја. Књига носи наслов „Албанска голгота Српске војске 1915. године“ са поднасловом „Дневнички записи двојице Врањанаца“, а приређивач је врањски стваралац др Јован Љ. Јањић.

Овом књигом Градски одбор СУБНОР-а обележио је два велика јубилеја – седамдесет година од ослобођења Врања у Другом светском рату, сто година од почетка Првог светског рата и Дан ослобођења Врања у Великом  рату.

Том приликом о раду СУБНОР-а Врање говорио је члан Републичког одбора Мирољуб Стојчић који је посебно нагласио да борци Врања доследно негују најсветлије традиције ослободилачких ратова Србије, антифашизам и љубав према отаџбини и чувају како спомен обележја тако и сећања на оне који су за слободу својих потомака дали и оно највредније – живот. Нагласио је задовољство што је књига објављена у овом тренутку и непосредно пре великог научног скупа посвећеног Првом светском рату и чији је домаћин био Град Врање.

О самој књизи говорио је професор Миодраг Марковић, некадашњи Јањићев ђак, иначе члан Комисије за информисање и издавачку делатност СУБНОР-а Врање. Истакао је важност чињенице да су људи из врањског краја оставили трајан и неизбрисиви траг који ће остати као изузетно сведочанство о једној великој трагедији српских војника и цивила, од сурових зима врлетне Албаније и непријатељске арнаутске руке. Ова књига инспирише, подсећа на једно тешко време и враћа у сећање догађаје који не смеју бити заборављени.

Уредник књиге др Марина Јањић је уручила примерке почасном српском конзулу на Крфу и кустосу у Српској кући Љубомиру Сарамандићу, градоначелнику Крфа Костасу Николаусу, као и на Зејтинлику чувару српских гробова из Великог рата старини Ђорђу Михаиловићу.  

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.