САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789317Укупно посета:
  • 2499082Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НИСУ БОРЦИ КАО СВИ ОСТАЛИ

У Врању је одржана редовна Скупштина СУБНОР-а Пчињског округа. Анализирано је обележавање ослобођења градова југа Србије и победе над фашизмом у Другом светском рату и оцењено да су све општинске организације на достојанствен начин прославиле важне годишњице из наше новије историје.

Такође је наглашено да су удружења СУБНОР-а у општинама Пчињског округа добро организована и да остварују изузетно добру међусобну сарадњу и сарадњу са СУБНОР-ом Србије као кровном борачком организацијом.

Од проблема као најважнији истакнута су неповољна законска регулатива која СУБНОР, без обзира на значајну улогу у друштву, сврстава задњих година међу сва остала удружења грађана, затим настојање појединих политичких партија да СУБНОР, конституисан и делује као ванстраначка организација, упорно покушавају да „увуку“ у страначке воде, а уз то и нерегулисано финансирање и избегавање општинских руководстава са албанском већином да обележавају датуме из историје Републике Србије.

Наредни задаци биће, иначе, усмерени ка благовременим припремама за 70. годишњицу СУБНОР-а, социјално-хуманитарне активности, на пружање помоћи сиромашним и болесним члановима и изналажење нових за младе привлачних облика рада.

Доајен СУБНОР-а Пчињског округа, један од оснивача и учесник пробоја Сремског фронта, председник Окружног одбора Бранко Николић замолио је да буде разрешен. Оцењујући његов рад високим оценама и изражавајући велику захвалност за све што је СУБНОР-у пружио, делегати Скупштине су га истовремено изабрали за доживотног почасног председника Окружног одбора.

За председника Окружног одбора СУБНОР-а изабран је Мирољуб Стојчић, професор, дугогодишњи градоначелник Врања и посланик Скупштине Србије, човек успешне и богате радне биографије, веома популаран и уважаван у Врању. Стојчић је изнео амбициозан програм рада и најавио одржавање  наредне седнице Окружног одбора СУБНОР-а у Босилеграду.

Једно реаговање на Врање

  • pedjaza каже:

    Kako SUBNOR Srbije, zbog svih specifičnosti koje ima (maosvnost članstva, razgranatost teritorijalne infrastrukture, višedecenijsko postojanje, istorijska uloga, ostvareni rezultati u oblasti svog delovanja, raniji status, visoko međunarodno priznanje, tj. članstvo u FIR-u i FMAC-u itd.), ne bi bio tretiran kao masa drugih udruženja, trebalo bi pokrenuti inicijativu da Skupština Srbije donese zakon o SUBNORU-u Srbije, čime bi on dobio poseban status, koji objektivno zaslužuje.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Mostly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.