САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПАРТИЗАНИ ЗА ДИКУ И ПОНОС

Врбас, у Војводини, прославио је седам деценије слободе. У свечаној алеји испред монументалног споменика, који означава победу, пред мноштвом бораца, грађана, омладине и ђака основних школа, положени су венци и цвеће у знак сећања на жртве које су пале у борби против фашистичке немани у Другом светском рату и небројаних жртава терора.

Рецитације ученика посвећене победницима одавале су тон радости и победе. Звуци химне и свечане песме „Партизан сам, тим се дичим“ орио се на Тргу Црвене армије и будио сећање и  радост.

У поздравном говору председник СУБНОР-а АП Војводине и потпредседник СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић је истакао: „Борба нашег народа и партизанских антифашистичких бораца била је чиста као суза. Али морамо, поред сећања на жртве које су за  слободу дале живот, поменути и оне што поново желе да точак историје и праведне борбе антифашистичких бораца окрену у неистинитом правцу и потру евидентну сарадњи са окупатором у Другом светском рату. Нико, ни Оливер Антић или Војин Димитријевић, немају право да инсталирају два антифашистичка покрета, нити било какав измишљени грађански рат. Борци НОР-а, њихови потомци и свеколики поштоваоци сачуваће тековине надчовечанске антифашистичке борбе”.

На свечаности су положили венце изасланици амбасада Руске Федерације, Украјине и Кубе. Свечаности и програму обележавања Дана ослобођења присуствовали су и представници локалне самоуправе, председник Општине Врбас и председница Скупштине. Културно уметнички програм извели су ученици основних школа.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.