САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789451Укупно посета:
  • 2499286Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

АНТИФАШИЗАМ  НЕМА  ЗАМЕНУ

Антифашизам у свету нема замену и поред тога шгто су у разним деловима, посебно у Европи, наследници погубних схватања и идеологије из Другог светског рата поново дигли главу.

Ово су у Београду, у оквиру прославе поводом седам деценија слободе и слома хитлеровских окупационих трупа и њихових помагача из домаћих редова, заједнички констатовали председник Међународне федерације отпора и антифашиста и председник СУБНОР-а Србије.

ФИР има чланство у 30 држава и централу у Берлину, а председник је Вилмош Ханти из Мађарске. На састанку у нашем главном граду одао је велико признање СУБНОР-у Србије на константној борби за основне вредности антифашизма не презајући ни једног трена да се супротстави ревизионистима и обновитељима ретроградне нацистичке идеологије и праксе.

”СУБНОР Србије је светао пример – нагласио је председник Међународне федерације отпора и антифашиста – како се бране традиција и прошлост као залога за будућност. Као што смо се дивили српском народу кад је допринео слому хитлеровске армаде у Другом светском рату, тако и сада са задовољством пратимо плодан рад СУБНОР као баштиника аутентичног антифашизма на европском тлу”.

Председник СУБНОР-а, проф.др Миодраг Зечевић, захваливши на оценама, говорио је о низу акција у организацији са преко 100 хиљада чланова, у том смислу и посебно напоменуо да октобарске свечаности у Београду, нарочито бриљантна војна парада, доказују како  антифашизам има дубоке корене у нашем народу : ”То је атмосфера  коју више у том, правом, смеру нико не може, кад би и хтео, да заустави”. Охрабрује одушевљење међу младима, на то поодавно указујемо и видимо како се и колико развија и поред тога што су школска врта и настава и даље затворени за храбру и часну прошлост”.

У разговору су учествовали чланови Председништва СУБНОР- а Драгомир Вучићевић и Душан Чукић и члан Републичког одбора Имре Ковач.

IMG_1361

Једно реаговање на Време наше

  • pedjaza каже:

    Vreme potvrđuje da je SUBNOR Srbije jedna od najcenjenijih nevladinih organizacija u Evropi i svetu. Negujuči tekovina najsvetlijeg rata u našoj istoriji, ovenčanim borbom protiv fašističkog okupatora koja je odnela na stotine hiljada nevinih života i dala veliki broj narodnih heroja, prvoboraca i junaka, SUBNOR je dostigao ugled kakvim se malo koja organizacija u našoj zemlji može pohvaliti.
    To se gotovo svakodnevno dokazuje nizom manifestacija koje organizuje i u kojima uzima aktivno učešće, ali i kroz saradnju sa istorodnim organizacijama iz drugih zemalja i međunarodnim asocijama takvih organizacija.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-2°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.