САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789453Укупно посета:
  • 2499294Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАПАЖЕН ЈЕ И ПРЕПОЗНАТ НАШ РАД

Председнику Републике Александру Вучићу упутио је писмо захвалности председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић поводом одликовања за Дан државности.

„Уважени господине Председниче, у обавези смо према 130.000 и још неколико хиљада колективних чланова наше родољубиве традиционалне антифашистичке организације СУБНОР-а Србије, а по једногласној одлуци Председништва, да Вам најсрдачније захвалимо што сте нам уручили Сретењски орден трећег степена за достигнућа у области јавног деловања.

Наше чланство је усхићено тиме што су Република Србија и Ви, господине Председниче, запазили и препознали да је делатност СУБНОР-а у седам деценија постојања увек била у интересу отаџбине и славне традиције која никад није скретала са правог пута и увек уз плећа слободара, од првог тренутка, кад је требало ступати у битке за истину, мир, правдољубивост, равноправност, против освајачког ига. 

О нашој срећи због Сретењског ордена обавестили смо и међународне форуме којима активно припадамо и као оснивачи и добили, уз искрене честитке, оцену да Република Србија доказује дубоко поштовање према славној прошлости и чврсту приврженост, кад разни избегавају, антифашизму као константи за опстанак савременог човечанства.

СУБНОР Србије ће и надаље, уважени наш Председниче, чувајући Сретењски орден као реликвију, упорно и вредно наставити, посебно подстакнути великим признањем, целокупном делатношћу на домаћем и међународном плану високо носећи стег отаџбине, борити се за мир и сарадњу, разумевање и споразумевање, подржавати градитеље нашег бољитка и не прихватати рушитеље чији се лични интереси никад не могу поклопити са вољом вредног народа који зна да издвоји жито од кукоља“.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-1°C
0/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.