САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781878Укупно посета:
  • 2485016Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАПАЖЕН ЈЕ И ПРЕПОЗНАТ НАШ РАД

Председнику Републике Александру Вучићу упутио је писмо захвалности председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић поводом одликовања за Дан државности.

„Уважени господине Председниче, у обавези смо према 130.000 и још неколико хиљада колективних чланова наше родољубиве традиционалне антифашистичке организације СУБНОР-а Србије, а по једногласној одлуци Председништва, да Вам најсрдачније захвалимо што сте нам уручили Сретењски орден трећег степена за достигнућа у области јавног деловања.

Наше чланство је усхићено тиме што су Република Србија и Ви, господине Председниче, запазили и препознали да је делатност СУБНОР-а у седам деценија постојања увек била у интересу отаџбине и славне традиције која никад није скретала са правог пута и увек уз плећа слободара, од првог тренутка, кад је требало ступати у битке за истину, мир, правдољубивост, равноправност, против освајачког ига. 

О нашој срећи због Сретењског ордена обавестили смо и међународне форуме којима активно припадамо и као оснивачи и добили, уз искрене честитке, оцену да Република Србија доказује дубоко поштовање према славној прошлости и чврсту приврженост, кад разни избегавају, антифашизму као константи за опстанак савременог човечанства.

СУБНОР Србије ће и надаље, уважени наш Председниче, чувајући Сретењски орден као реликвију, упорно и вредно наставити, посебно подстакнути великим признањем, целокупном делатношћу на домаћем и међународном плану високо носећи стег отаџбине, борити се за мир и сарадњу, разумевање и споразумевање, подржавати градитеље нашег бољитка и не прихватати рушитеље чији се лични интереси никад не могу поклопити са вољом вредног народа који зна да издвоји жито од кукоља“.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Clear
06:2318:39 CEST
WedThuFri
min 16°C
29/16°C
29/16°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.