САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 776625Укупно посета:
 • 2474859Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

СЛАВА ПАЛИМ БОРЦИМА

Поводом обележавања седамдесетогодишњице завршетка Другог светског рата и Дана победе над фашизмом, положени су венци на спомен „Костурници“ у Зајечару.

У присуству делегација руске и азербејџанске амбасаде, делегације Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а и осталих борачких организација и грађана, минутом ћутања одата је пошта палим борцима. Окупљенима се обратио заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић.

Венац је положио и Драгoљуб Николић, председник Градског одбора СУБНОР-а.

09.05.2015. 1 09.05.2015. 2

Једно реаговање на Зајечар

 • pedjaza каже:

  Ceremoniji obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom u Zaječaru, prisustvovao je i Goran Đorđević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Zaječaru. Inače, SPO u Zaječaru je članica vladajuće koalicije i ima jednog odbornika u Skupštini grada.
  Sticajem okolnosti, Đorđević je stajao u mojoj blizini i dok je trajao govor gunđao je kako je neistinito ono o čemu je sekretar Gradskog odbora SUBNOR-a Zaječar, Dragan Mitrović, govorio, a govorio je o veličanstvenom ulozi NOVJ i Crvene armije u slomu fašizma.
  Đorđević je poluglasno dodao kako je Draža Mihailović bio vođa antifašističkog pokreta u Srbiji, te kako se uvažavajući diplomate iz Ruske federacije i Azerbejžana, klanjamo okupatorima.
  Dok su delegacije polagale vence na spomenik poginulim pripadnicima NOVJ i Crvene armije u oslobađanju Timočke Krajine, Đoređević se udaljio i tako na izvestan način bojkotovao taj svečan čin, a nakon toga se opet približio, ali nije hteo da se fotografiše na zajedničkoj fotografiji svih učesnika obeležavanja zanačajnog događaja, što je inače tradicija koju je SUBNOR Zaječara davno ustanovio.
  Postavlja se pitanje zbog čega je Goran Đorđević uopšte i došao na ovu manifestaciju, ako je ne podržava?! Možda da bi provocirao prisutne i pokušao da izazove neki incident, a možda i da bi bio viđen kako se pojavio na toj manifestaciji, ali uz značajnu distancu.
  Ipak, sve i da se nije čulo ono što je izgovorio, jasno se video njegov odnos prema žrtvama fašističkog terora. Srećom, stranka u kojoj je (SPO), postala je vremenom prilično nebitan faktor na političkoj sceni Srbije.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Sunny
05:0720:20 CEST
MonTueWed
29/19°C
26/18°C
26/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.