САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДЕО  ИСТЕ АНТИФАШИСТИЧКЕ  БОРБЕ

Полагањем венаца на спомен обележја на Братујевцу код Зајечара, делегације бораца, Града Зајечара и МЗ Шљивар обележиле су 7. јули – Дан устанка у Србији.

Организована су традиционална спортска такмичења, а потом и културно-уметнички програм. У име Града Зајечара, венац је положио др Мирко Николић, заменик градоначелника:

„Још једном, као и досад, потврђујемо да смо и ми били део борбе против фашизма. Будућим генерацијама треба да пренесемо историју из тог периода, како не би заборавили своје претке који су живот положили бранећи своју земљу“.

„Мештани Шљивара годинама излазе на ово место, са жељом да очувају традицију“, поручио је Драгомир Траиловић, председник Савета МЗ Шљивар.

„Од идуће године планирамо да овај Сабор на Братујевцу буде део културног програма који припрема Цекит. У плану нам је да наредне године организујемо богатију манифестацију“, каже Зоран Стаменковић, директор Цекита.

Покровитељ манифестације на Братујевцу је Град Зајечар, уз техничку подршку ЦЕКИТ-а, а организатори су Савез бораца и Месна заједница Шљивар.

 

Једно реаговање на Зајечар

  • pedjaza каже:

    Narodni sportsko-kulturni sabor na Bratujevcu se tradicionalno svake godine organizuje 7. jula na ovoj visoravni u blizini Zaječara, gde se u Drugom svetskom ratu odigrala bitka između boraca NOR-a i Nemačko – Bugarskih okupacionih snaga. Ove godine okupilo se više od 2.000 ljudi, koji su učestvovali u sportskim nadmetanjima, ali i uživali u krugu svojih porodica i prijatelja na, takođe tradicionalnom, pikniku u prirodi.
    Ovaj dan je nekada, kao Dan ustanka u Srbiji, ovde tradicionalno obeležavan, a znalo se okupiti i po više hiljada ljudi. Tradicija je utihnula krajem devedesetih godina pro[log veka, da bi prošle i ove godine Mesna zajednica Šljivar, kao organizator sabora, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, uspela da manifestaciji na Bratujevcu povrati stari sjaj.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.