САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 778972Укупно посета:
  • 2479545Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

БРИГА О СВАКОМ ЧЛАНУ

На састанку Комисије Републичког одбора за борачко-инвалидску заштиту разматрани су, под председништвом Душанке Лукић Хавелке, задаци до краја године.

Учесници састанка су оценили да је нарочито значајно одржавање саветовања у сарадњи са градским и општинским организацијама СУБНОР-а на којима  учествују и директори домова здравља, центара за социјални рад, Црвеног крста и представници служби у органима локалне самоуправе надлежни за остваривање права бораца и војних инвалида.

 Нарочито је наглашен однос органа локалне самоуправе према СУБНОР-у и брижљивија сарадња и разумевање за лица којима је неопходна помоћ и на основу остварених права и, посебно, захваљујући друштвене ангажованости за коју наша многољудна организација добија и највиша државна признања. Неразумевања постоје у мањим општинама које се не старају ни да за СУБНОР обезбеде простор и бар минимална, на основу законских прописа, материјална средства за рад.

До краја године године ће Комисија за борачко-инвалидску заштиту. уз помоћ руководства СУБНОР-а Србије и у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, спровести анкету у двадесет општина и на такав начин утврдити стање и појединачне проблеме бораца и војних инвалида.

На основу добијених резултата ће се конкретно понудити мере и системска решења за унапређење социјално-здравственог стања бораца НОР-а и бораца из деведесетих година.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
30°
Sunny
05:3919:45 CEST
TueWedThu
32/19°C
29/18°C
31/18°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.