САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 786740Укупно посета:
  • 2494381Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НОВИ ПОЧЕТАК СА НОВИМ ПЛАНОВИМА

Здравственој заштити бораца мора се и даље поклањати изузетна пажња. У том погледу посебан значај има познато природно лечилиште, сада специјална болница за рехабилитацију „Бањица“ у Сокобањи, чији оснивач је СУБНОР Србије. Тим поводом је у Сокобањи одржана седница новог Управног и Надзорног одбора „Бањице“.

На челу Управног одбора је познати стручњак др Стеван Јовић, донедавно први човек Института за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ из Београда, а председник Надзорног одбора је економиста Божидар Антић, искусни привредник и економски стручњак.

Размотрен је Извештај о пословању, Информација о правним, финансијским и кадровским питањима, инвестициони програм,  кредитни услови и статутарна питања.

Директор Предраг Стојановић је рекао да ће и о.г. морати да се санирају последице раније учињених грешака у вези ПДВ-а, иако је камата на дуг отписана и део дуга од пет милиона отплаћен. Сада се отплаћује 700 хиљада динара месечно на име дуга за ПДВ. Поднета је жалба Уставном суду на одлуку Управног суда. Алтернатива је да се спор реши мирним путем.

Управни одбор је оценио да су инвестиције једини будући извор средстава за подизање стандарда ове установе. Зато је оцењена као врло повољна могућност да се успешним учешћем у плану Министарства трговине, туризма и телекомуникација добију инвестициона средства за реновирање свега што је током дугог времена дотрајало. Разматрају и опције за смањење трошкова струје и других енергената коришћењем природних топлих извора или постављањем соларних панела.

DSC03183

Једно реаговање на Здравствена заштита

  • pedjaza каже:

    Zdravstvena zaštita je jedno od osnovnih ljudskih prva savremenog društva i SUBNOR Srbije, kao, između otsalag, i humanitarna organizacija, treba da se založi za sveopštu besplatnu zdarvstvenu zaštitu.
    Ne radi se zapravo o nečem novom, već o pravu koje su građani u višedecenisjkom periodu imali, odnosno o jednom stečenom pravu koje su im dražavni organi svojim propisma oduzeli.
    Besplatna zdravstvena zaštita mora biti zajamčena svim zdravstveno osiguranim licima, a ne samo pojedinim kategorijama građana, poput dece, trudnica, nezaposlenih, višestrukih davaoca krvi, dijabetičara i obolelh od nekih drugih bolesti. Ni jedan zdravstveni pregled, analiza, snimanje, medicnisnka intervencija, niti bilo koja zdravstvena usluga ne bi trebalo da se naplaćuje, kao ni participacija, niti učešće za bilo koji lek, koji je prepisan od strane lekara.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Clear
06:3316:12 CET
TueWedThu
min 7°C
16/4°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.