САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819337Укупно посета:
  • 2564451Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ИМОВИНА МОРА БИТИ ВРАЋЕНА

Поводом већ дугогодишњих настојања руководства СУБНОР-а Србије да разне врсте простора које су биле у заједничком поседу наше организације буду враћене, председник Душан Чукић је, уз сагласност Председништва, упутио писмо покрајинским,окружним, градским и општинским одборима да наставе енергично акцију и, свако у својој средини, изнађе начин да се на законски начин врати незаконито одузета или присвојена имовима многољудне патриотске антифашистичке организације признате у нашој држави и уважаване у свету.

„Драги другови, познато вам је да се већ више године старамо да вратимо имовину СУБНОР-а која је на територији Републике Србије различитим начином нестала и, углавном, незаконито прешла у различите руке.

Негде се, општим и појединачним напорима, успело да просторије, станове, такозвани пословни простор у нашем власништву преузмемо и, наравно, уступимо, месним организацијама на коришћење и тиме обезбедимо даљи сигуран рад.

У већини случајева, на жалост, нисмо готово ништа предузели захваљујући и недовољној марљивости наших руководећих људи на терену који сматрају да је повратак имовине СУБНОР-а у њиховим срединама ”немогућа мисија”.

Уверени да није тако, скрећемо пажњу да у Статуту СУБНОР-а Србије, члан 28, прецизно пише: „Имовина СУБНОР-а Србије је јединствена и њоме располажу и управљају надлежни органи СУБНОР-а са могућношћу укњижења на поједине делове имовине“.

На територији окружних, градских и општинских одбора СУБНОР-а постоји имовина која је власништво СУБНОР-а, па је у наредном периоду потребно предузети следеће:

1.Поново евидентирати сву непокретну имовину (станове, локале, спомен куће и слично) и устројити јединствену евиденцију;

2.Руководства СУБНОР-а ће у складу са законским одредбама ступити у контакт са службама за катастар непокретности у општинама и градовима ради регулисања питања ове омовине. Битно је да катастар непокретности у случају продаје станова и слично не може извршити укњижбу стана на друго лице без претходне сагласности СУБНОР-а уз увид у сву расположиву документацију везану за непокретност.

Покрајински, окружни, градски и општински одбори СУБНОР-а Србије су у обавези да предузму мере на својој територији до 30.9.2018.године и о резултатимa потом обавесте Републички одбор СУБНОР-а Србије.

Ова акција је од огромног значаја за сваки део наше организације јер ће решавaти и материјални статус одбора, па смо убеђени да ћете приљежно приступити послу који изискује доста залагања, упорности и вере да се пронађе отуђена имовина захваљујући локалним властима или несавесним појединцима” – закључује Душан Чукић, председник СУБНОР-а Србије у писму покрајинским, окружним, градским и општинским одборима.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Ведро
07:0017:45 CEST
СубНедПон
min 11°C
26/11°C
27/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.