АКТИВНО ОБЕЛЕЖЕН ПРАЗНИК У ЛАЋАРКУ

СУБНОР месне заједнице Лаћарак је традиционално са више активности обележио 9. мај – Дан победе над фашизмом. По прeпорукама кризног штаба број присутних је био ограничен.

У петак 7. маја 2021. године организацију је посетио Амбасадор Белорусије у Србији његова екселенција Валериј Бриљов са сарадницима. Овом приликом су венце положили на Старом првославном гробљуна Споменик капетану Црвене армије Владимиру Гуши (који је погинуо 1944. године  код села Јарак) и Споменик двојици совјетских пилота (погинулих у Лаћарку 1944. године). Венце су положиле делегације: Града Сремске Митровице коју су предводили председник Скупштине града Илија Недић и заменик градоначелника Петар Самарџић, Народни посланик Томислав Јанковић, Амбасаде Белорусије и СУБНОР-а Лаћарак. После интонирања државних химни присутнима се обратио амбасадор Валериј Бриљов он је подсетио присутне на значај Дана победе и улогу Црвене армије и Југословенских партизана у борби против фашизма. Програм је водила Јасна Арбанас.

Дана 8. маја 2021. године делегација СУБНОР-а Лаћарак је положила венца на споменик ˮКрило” у Лаћарку, који је подигнут у спомен на југословенске и совјетске пилоте који су полетали са овога аеродрома током борби на Сремском фронту.

Истог дана делегација СУБНОР-а Лаћарак и Месног удружења бораца НОР-а Дивош је положила венац на споменик поручнику Црвене армије Михаилу Захаровичу Галанову на Месном гробљу у Старој Бингули.

На сам Дан победе 9. маја 2021. године делегација СУБНОР-а Лаћарак је положила венац и одала пошту двојици црвеноармејаца сахрањених на Српском гробљу у Ердевику.