САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863323Укупно посета:
  • 2654560Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЧУВАЈТЕ  ТЕКОВИНЕ БОРБЕ, ЗАУСТАВИТЕ БУЈАЊЕ ЗЛА

Стране делегације, које су учествовале на прослави ослобођења Београда у Другом светском рату, једногласно су усвојиле апел упућен свеколикој јавности.

Ми, представници Светске федерације ветерана (WVF), Међународне федерације отпора и антифашиста (FIR), и националних организација ветерана неких земаља антихитлеровске коалиције, изражавамо најтоплију захвалност СУБНОР-у, властима и народу Србије, на томе што смо, као њихови гости, имали част да присуствујемо обележавању 70 година од ослобођења Београда од фашистичке окупације у Другом светском рату.

Наше учешће на овој величанственој манифестацији пружила нам је прилику да заједно са грађанима Србије одамо почаст и изразимо најсрдачнију захвалност не само храбрим борцима Народно-ослободилачке војске Србије и Црвене армије, живим и онима који су дали живот у борби  против фашизма, затим борцима Народно-ослободилачке војске Југославије, на челу са маршалом Титом,  већ и борцима на свим фронтовим, који су се херојски борили против нациста у току Другог светског рата и хероизмом и жртвовањем спасили свет од фашистичког ропства и таме.

Имајући све то у виду, веома смо забринути због све присутнијих негативних и крајње опасних појава, које не само што угрожавају основне тековине славне борбе против фашизма, већ и мир у свету, ми, представници ветерана позивамо све организације ветерана да се у својим земљама енергично боре против свих покушаја оживљавања, рехабилитације и глорификације фашизма и фашистичке идеологије, релативизације злочина које су починили фашисти и њихови савезници, скрнављења успомена на пале борце и жртве фашизма, рехабилитације колаборације са фашистима, покушаја ревизије резултата Другог светског рата, као и свих појава расизма, расне дискриминације, ксенофобије и свих облика нетрпељивости, угрожавања основних људских слобода и демократских вредности – стоји у поруци коју су јавности, страној и домаћој, упутили чланови делегација из више европских држава и представници ауторитетних светских организација ветерана, који су сви заједно, као гости СУБНОР-а Србије, учествовали у свечаностима поводом седме деценије ослобођења од нацистичких хитлеровских трупа и њихових помагача у Другом светском рату.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.