Аранђеловац: СЕЋАЊЕ НА ЗЛОЧИНАЧКУ АГРЕСИЈУ НАТО АЛИЈАНСЕ

У организацији СУБНОР-а општине Аранђеловац, разноврсним програмом обележена је 25.годишњица агресије НАТО пакта на нашу земљу када су најмоћније земље света, без одлуке Савета безбедности и Уједињених нација извршиле бесомучно бомбардовање.

Код споменика на „Јешовцу“ подигнутом у част погинулих ратника у ратовима деведесетих година, положени су венци и одата почаст страдалима. Венце су положили родитељи погинулих војника, СУБНОР Аранђеловца, локална самоуправа, Народни Музеј, Туристичка организација, Удружење омладина Аранђеловца, Социјалистичка партија општине Аранђеловац.

Присутне је поздравио председник СУБНОР-а општине Аранђеловац Радомир Радосављевић и указао да за протеклих 25. година сећања на зверски злочин и невине жртве никада нећемо и не смемо заборавити. У ратном вихору и бесомучном бомбардовању 78 дана и ноћи, поред страдања војске, полиције и грађана, уништавана је инфраструктура, манастири, болнице и школе Републике Србије. За те злочине нико до сада није одговарао.

Истакао је да се међународно право и даље заснива на сили јаких и зато морамо бити спремни да се супроставимо свима који угрожавају интегритет Републике Србије.

Ученици гимназије „Милош Савковић“ пригодним родољубивим текстовима и рецитацијама показали су да млади неће заборавити злочин учињен њиховој домовини.

После комеморативног скупа код споменика на „Јешовцу“, сећања на страдале и отпор окупатору настављен је на Трибини о НАТО бомбардовању под називом ,,ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО АЛИЈАНСЕ 1999“. На Трибини су говорили проф.др.Предраг Марковић, директор института за савремену историју и Урош Бабић докторант Факултета политичких наука у Београду.

24. март 2024. године