АУТОКАРАВАН „ПАМТИМ И ПОШТУЈЕМ“

Поводом 80 година ослобођења градова Србије у Другом светском рату, Српско одељење Међународног фонда јединства народа и Координациони савет руских сународника у Републици Србији, организовали су Аутокараван под називом „Памтим и поштујем“.

Учеснике аутокаравана у Ужицу, на платоу Народног музеја, дочекали су Слободан Грбић, члан Градског већа за борачко инавалидску заштиту и руководство СУБНОР-а Ужице.

Делегација је положила ловоров венац код споменика Маршала Јосипа Броза Тита, а након тога разгледала поставку Народног музеја „Ужичка Република“ и Партизанску Фабрику оружја и муниције у трезорима.

На легендарној Кадињачи, након полагања венаца, скупу се обатио секрерар СУБНОР-а Ужице Војин Мрђа који је говорио о славној Ужичкој Републици о Битци на Кадињачи и о нашем доприносу у победи над фашизмом.

У име гостију емотивним обраћањем, захвалила се Наталија Коцев, руководилац СО МЈФЈПН, у име учесника аутокаравана и изразила захвалност СУБНОР-у Србије, граду Ужицу и Градској организацији СУБНОР-а Ужице који су били домаћини аутокаравана, на помоћи у организацији аутокаравана и гостопримству, са жељом за наставак сарадње.

Изјаве за медије дали су Наталија Коцев, руководилац СО МЈФЈПН, Милојко Варничић, члан Председништва СУБНОР-а Ужице и Војин Мрђа секретар СУБНОР-а Ужице.

СУБНОР УЖИЦЕ

17. мај 2024.