САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 800712Укупно посета:
  • 2523455Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАКОН ЈЕ ЈОШ У РАДНОЈ ВЕРЗИЈИ

Чланови СУБНОР Србије, као и других удружења везаних за инвалидску и сличне асоцијације и удружења, са изузетном пажњом прате поступак припрема и посебно су поздравили што су у радну групу укључени и наши представници.

То је свеобухватан и обиман посао који ће као јаван и веома значајан бити достављен и на, како се најављује, јавну дискусију како би представљао солидну целину и задовољио све потребе.

Нацрт закона је још у радној верзији и свако лицитирање у медијима немају оправдану и валидну сврху. СУБНОР Србије у том погледу у потпуности прихвата објашњење ресорног министра, чији је сектор уложио видан напор да будући документ изнађе прихватљива решења.

Због тога и преносимо речи са конференције за медије и тонски запис који отклања све евентуалне неспоразуме, а СУБНОР ће са своје стране и даље конструктивним радом доприносити да област којој припадамо добије заслужени законодавни оквир.

Ево шта је у том смислу изјавио министар Зоран Ђорђевић:

”Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је Нацрт Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица још у радној верзији, која подразумева просто сублимирање 12 постојећих Закона, четири уредбе, једне одлуке и четири протокола у један кровни Закон.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да ће након израде оваквог Закона бити спроведена јавна расправа током које ће бити и разговора о додатним правима, а у складу са могућностима државе.

„Нацрт Закона је у радној верзији, стога се не може говорити о дефинитивним решењима. Тенденциозно пласирана информација на насловној страни једних дневних новина је нетачна. Када све будемо сублимирали у један Закон, биће спроведена јавна расправа. Све што радимо радимо транспарентно, те ће јавност бити укључена, а тиме и обавештена  уколико буде било неких промена у Закону“, рекао је Ђорђевић.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
05:4419:29 CEST
SatSunMon
19/6°C
22/7°C
23/9°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.