Бољевац: НАТО ЗЛОЧИН СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

Дана 7. јуна 1999. године (три дана пре потписивања мировног споразума), злочинци НАТО алијансе бомбардовали су у селу Подгорцу код Бољевца, фарму оваца са 11 пројектила и том приликом су погинули: Небојша Србуловић, Славка Марић и Милија Андрејевић. Илузорно је говорити о томе да је то био било какав војни циљ.

Поводом 22 године од овог злочина за који нико до данас није одговарао СУБНОР Бољевца је у сарадњи са Скупштином општине организовао комеморативни скуп а положени су венци и цвеће на спомен обележја. Венце су положиле делегације породица погинулих, локалне самоуправе Бољевца, СУБНОР-а Србије, Бољевца, Зајечара, Књажевца, Сокобање, Неготина, ОРВС Бољевца и СПС Бољевца.

У име Скупштине општине Бољевца присутнима се обратила председница, проф. Јелена Милосављевић поздравивши их,  истакла значај сећања на овај дан и на страдале невине људе рекавши да се злочин никада не заборавља ма ко га починио.

У име СУБНОР-а Србије присутнима се обратио члан ИО др. Славољуб Јовановић преневши поздраве руководства ове највеће антифашистичке и патриотске организације која негује највеће људске вредности и не дозвољава да у заборав падну све жртве које су живот дале за Отаџбину.

Културно уметнички програм извели су ученици основне школе.